Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές ανά τον κόσμο εξαιτίας του νέου διαδικτυακού παιχνιδιού με την ονομασία «Momo», που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε ένα 12χρονο κορίτσι στην Αργεντινή.

Ads

Το παιχνίδι που γίνεται viral μέσω της εφαρμογής WhatsApp, θεωρείται εξίσου επικίνδυνο με τη «Μπλε Φάλαινα», που έγινε αιτία θανάτου για πάνω από 130 νεαρά άτομα, παγκοσμίως. Το παιχνίδι Momo, σύμφωνα με την έρευνα του αρμόδιου γραφείου στο Μεξικό, ξεκίνησε να παίζεται στο Facebook.

Οι αστυνομικές αρχές στο στο Μπουένος Άιρες, καθώς και στο Μεξικό έχουν ήδη εκδώσει κατεπείγον σήμα προς τους γονείς, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.

Ανάλογο σήμα εξέδωσε και η ισπανική αστυνομία, καλώντας τους χρήστες και τους γονείς ανηλίκων, να μην χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Momo σε καμία περίπτωση, διότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Ads

Μέχρι στιγμής αναφορές για την εμφάνιση του Momo έχει γίνει από Μεξικό, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Πώς παίζεται

Η αρχική «πρόκληση» για τον παίκτη, ήταν να επικοινωνήσει με έναν άγνωστο αριθμό. Στην εικόνα εμφανιζόταν ένα άβαταρ, το είδωλο του Momo, μία γυναικεία μορφή.

Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού έκλεψαν τη συγκεκριμένη μορφή από τον Γιαπωνέζο αρτίστα Midori Hayashi, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αρχών, δεν είχε ιδέα για την κλοπή της φιγούρας που είχε σχεδιάσει και δεν είχε καμία σχέση με το παιχνίδι γενικότερα.



 

Διαβάστε ακόμα: