Εκπληξη πρώτου μεγέθους – όχι απαραίτητα θετική – είναι το πρόσωπο που προτείνεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει, ως επικεφαλής (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), τη μετάβαση από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ στη νέα ΕΡΤ.
Το νομοσχέδιο για την ανασύσταση της ΕΡΤ κατατίθεται σήμερα ή αύριο στη Βουλή και η ψήφισή του θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα. Η κυβέρνηση όμως, με τροπολογία που πέρασε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, έπαυσε ήδη το Εποπτικό Συμβούλιο και έδωσε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος άμεσα νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην εταιρία.

Ads

Κι όσο κι εάν φαίνεται απίθανο, το όνομα που φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να προκρίνεται ως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος που θα αναλάβει τη μετάβαση στην ΕΡΤ είναι ο… νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Πέτρος Μάης.

Ο κ. Μάης τοποθετήθηκε στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αμέσως μετά τις σύντομες διαδοχικές θητείες των Γιώργου Προκοπάκη και Δημήτρη Μακρυδημήτρη.

Προς το τέλος της θητείας Προκοπάκη και επί Μακρυδημήτρη, στον Πέτρο Μάη είχε ανατεθεί, από τον τότε πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και νυν ευρωβουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Φορτσάκη, όλη η ευθύνη για τις, ελεγχόμενης αξιοπιστίας, προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ.

Ads

Οταν έφυγε και ο Δημήτρης Μακρυδημήτρης, ο κ. Μάης ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Μέχρι και λίγους μήνες πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ, είχε τοποθετηθεί, επίσης από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, γενικός διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Για να καλύψει τη θέση αυτή κλήθηκε από το καθεστώς εφεδρείας στο οποίο είχε βγει με το νόμο Ρέππα.

Στο παρελθόν επίσης ο Πέτρος Μάης, λόγω και των καλών σχέσεων που διατηρούσε με τον τότε γενικό διευθυντή Προγράμματος Κώστα Σπυρόπουλο, είχε διατελέσει διευθυντής προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει τη «λύση Μάη» ως μια σύντομη γέφυρα προκειμένου να γίνει η μετάβαση στη νέα εταιρία. Γνώστες, πάντως, των δεδομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκτιμούν ότι η μετάβαση αυτή θα χρειαστεί περίοδο αρκετών μηνών.

Να σημειωθεί, εκτός των άλλων, ότι ο κ. Μάης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ είναι εκείνος που ελέγχεται, σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, για τους υπέρογκους προϋπολογισμούς της ΝΕΡΙΤ – συγκριτικά με την παλαιά ΕΡΤ – για ενέργεια, φυσικό αέριο και τηλεπικοινωνίες.