Παρατείνεται η αγωνία για τους εργαζόμενους του Mega, καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση για τη διάσωση του καναλιού. Κρίσιμη μέρα φαίνεται ότι θα είναι η Τετάρτη, μέρα κατά την οποία οι μέτοχοι θα φανεί αν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να ξεπαγώσουν από τις τράπεζες οι λογαριασμοί του καναλιού.

Ads

Προσπάθειες προκειμένου να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο του Mega κατά 17,5 εκατ. ευρώ κατέβαλανν σήμερα οι μέτοχοι του καναλιού, που πραγματοποίησαν από το μεσημέρι αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να διασώσουν το κανάλι. Συσκέψεις που ωστόσo δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα. Οι τράπεζες στις οποίες χρωστάει το κανάλι ζήτησαν νωρίτερα να καταγραφούν σε ένα πρακτικό του ΔΣ της εταιρείας οι προθέσεις των μετόχων και να κριθεί στη συνέχεια αν θα αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς του καναλιού.

Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν το σχετικό αίτημα θα γίνει αποδεκτό. Σημειώνεται ότι και να συμβεί αυτό οι μέτοχοι θα πρέπει να «τα βρουν» και στο θέμα της καταβολής των 4 εκατ. ευρώ που απαιτούνται ως τιμή εκκίνησης στην προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην πρώτη προφορική συζήτηση της ημέρας ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ. ευρώ, οι Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. ευρώ και ο Σταύρος Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε στη συνέχεια από το γραφείο του, από όπου ενημέρωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη δεν εκφράστηκε πρόθεση να συμμετάσχει με οποιοδήποτε ποσό στην διάσωση του καναλιού.

Ads

Ακολούθησε νέα σύσκεψη η οποία απέβη άκαρπη και πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και εντός της ημέρας ενδέχεται να υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των μετόχων.

ΕΣΗΕΑ κατά Mega – λομετόχων

Στο μεταξύ αναβρασμός επικρατεί στους εργαζόμενους του καναλιού που διεκδικούν δεδουλευμένα που δεν τους έχουν καταβληθεί αλλά ανησυχούν και για το μέλλον τους.

Ανακοίνωση κατά των μεγαλομετόχων του Mega εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ στην οποία κάνει λόγο για «πολυετή έλεγχο της πολιτικής ατζέντας, προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας, με άκρατο τραπεζικό δανεισμό».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Η κρίση που έχουν προκαλέσει οι εργοδότες-μέτοχοι στο «MEGA» οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις.

Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, από το 1989, στο «Μεγάλο Κανάλι» η αντιπαράθεση εκδοτικών, εργολαβικών και ενεργειακών συμφερόντων, τα οποία ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. έχει πάρει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης, ενόψει της διεκδίκησης στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που τακτοποιεί η κυβέρνηση.

Οι μεγαλομέτοχοι του «MEGA», αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και στα Σωματεία.

Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας, η προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας, με άκρατο τραπεζικό δανεισμό.

Η κυβέρνηση, που επαγγέλλεται την αντιμετώπιση της διαπλοκής παρακολουθεί με προκλητική απάθεια όλη αυτή την εξέλιξη, παρ’ όλο ότι με ορισμένους από τους μετόχους έχει πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και θερμή υποδοχή, -αν όχι αποδοχή- των θέσεών της, σε άλλα ΜΜΕ, που διαθέτουν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Απαιτεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, που οφείλουν οι ιδιοκτήτες του «MEGA», με παράλληλες δραστηριότητες υψηλής κερδοφορίας.

Επίσης, καλεί τους καναλάρχες να εκπληρώσουν άμεσα τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να προασπίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να δώσει δείγμα γραφής.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν θα επιτρέψει να αγοραστούν τηλεοπτικές άδειες με λεφτά, που οφείλονται στους εργαζόμενους.