Την πρώτη ζωντανή μετάδοσή της πραγματοποίησε σήμερα η Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ). Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ενημερωτικό μαγκαζίνο, που φέρει τον τίτλο Πρωινή Ενημέρωση. Υπενθυμίζεται ότι τον ίδιο τίτλο είχε η ενημερωτική εκπομπή της ίδιας ζώνης, του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη. Οι δυο παρουσιαστές είχαν απομακρυνθεί από τον «αέρα» εξαιτίας σχολίου τους που ενόχλησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Ads

Την Πρωινή Ενημέρωση πλέον παρουσιάζουν ο Γιάννης Τρουπής και η Οντίν Λιναρδάτου.
 
[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=S8fZs4Wd4ng]

Το διαφημιστικό διάλειμμα της ΔΤ
 
[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=a504QU-vBHo]

Εντός της ημέρας, η EBU θα διακόψει τη μετάδοση μέσω live streaming του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος που εκπέμπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ηγεσία της EBU έχει ήδη ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση πως θα προσφέρει υποστήριξη και τεχνογνωσία στη ΝΕΡΙΤ, η οποία θα λειτουργήσει μέσα στον χρόνο σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, Παντελή Καψή, στο ΒΗΜΑ FM.

Ads

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της EBU ξεκίνησε διεθνής εκστρατεία συμπαράστασης, με συλλογή υπογραφών, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΕΒU να μη σταματήσει τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ και να την κρατήσει ζωντανή μέσα από τους δορυφόρους της.