Χάος στη ΝΔ και σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί η υπόθεση του Νίκου Παπαουλάκη που όπως αποκαλύφθηκε εκτός από αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είναι και σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ads

Σήμερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι για την υπόθεση Παπαουλάκη «δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» και συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι αξιοσημείωτο ότι η συμμετοχή του κ. Παπαουλάκη στη συνάντηση που είχε η κ. Ασημακοπούλου με ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών έγινε στα γραφεία της ΝΔ». 

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν είναι σύμβουλος της κ. Ασημακοπούλου». Κι αυτό ενώ χθες η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ είχε παραδεχτεί ότι είναι σύμβουλος της, λέγοντας ότι η ίδια δεν βλέπει κανένα θέμα ασυμβίβαστου. 

Στη συνέχεια ο κ. Κυρανάκης «άδειασε» την τομέαρχη της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε». Σημείωσε δε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει καμία άμισθη ή έμμισθη σχέση με τη ΝΔ».

Ads

Την Άννα Ασημακοπούλου πάντως «αδειάζει» και η… Άννα Ασημακοπούλου. Μετά τη χθεσινή ομολογία της ότι ο Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της, σήμερα υποστήριξε ότι τη συμβούλευσε μόνο για τη συγκεκριμένη σύσκεψη.  

«Δεν έχει επίσημη σχέση συμβούλου με τη Ν.Δ. ο συγκεκριμένος κύριος. Πάρθηκαν αποσπασματικά οι δηλώσεις μου. Ζήτησα να με συμβουλέψει ως σύμβουλός μου στη συγκεκριμένη σύσκεψη», είπε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι ο νόμος ορίζει ότι ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι στις ανεξάρτητες αρχές υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μάλιστα, δεν μπορούν ούτε αμισθί να παρέχουν τις συμβουλές τους. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, τονίζει ότι δεν είναι «ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ να εκτελεί χρέη συμβούλου της ΝΔ.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων 

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «είναι αδιανόητο ακόμα και για τη ΝΔ, να έχει ως σύμβουλο της τον αντιπρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Η ομολογία της κ. Ασημακοπούλου, ότι ο γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA, αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της, δημιουργεί μείζον θέμα. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τις Ανεξάρτητες Αρχές».

«Η παρουσία του Αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας είναι νόμιμη αλλά χρήζει εξηγήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, για την αποκάλυψη του Έθνους και πρόσθεσε: «Σίγουρα ο Κύριος Αντιπρόεδρος οφείλει να σέβεται και να προστατεύει το θεσμικό του ρόλο. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοια φαινόμενα, τα οποία δε ταιριάζουν με τη λειτουργία Ανεξάρτητων Αρχών».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ερώτησή του για την υπόθεση, τόνισε πως τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα και να διαφυλάσσουν την ανεξαρτησίας τους.

«Εφόσον δεν διαψεύδεται, ότι Αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, εν προκειμένω της ΕΕΤΤ συμμετείχε ως σύμβουλος υπό κομματική ιδιότητα σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, προκύπτει ένα αντιδεοντολογικό ζήτημα. Η κα Ασημακοπούλου θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου αλλά να σημειώσουμε τα εξής αυτονόητα. Σε μια ανεξάρτητη αρχή μπορούν να συμμετέχουν άτομα που είχαν στο παρελθόν κάποια κομματική ιδιότητα. Από τη στιγμή όμως που επιλέγονται να θητεύσουν σε μια ανεξάρτητη αρχή, πρέπει να αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα έξω από την πόρτα. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άλλα καθήκοντα ακόμα και χωρίς αμοιβή», αναφέρει το Ποτάμι.