Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ads

Τα πάντα ξεκίνησαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε ότι πρωτοκλασάτος υπουργός του είπε ότι «ο ΣΚΑΙ θα κλείσει οπωσδήποτε». Τα εν λόγω, τα δήλωσε στον ΣΚΑΙ…

Πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι ο νόμος για τα κανάλια «έχει φτιαχτεί για να κλείσει η συγκεκριμένη τηλεόραση». Και ακόμη σχολίασε ότι «μπορεί ο ΣΚΑΙ να έχει καταθέσει έναν υπερπλήρη φάκελο, αλλά το φάκελο θα τον δει μόνο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς αξιολογεί μόνος του τις τηλεοπτικές άδειες και τις δίνει στα φιλαράκια του». 

Η απάντηση του Παππά

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης δεν θα λειτουργήσουν. 

Ads

«Η ΝΔ δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο, που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ διαβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και εκτιμά πως η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση.

Συγγρού: Ο Παππάς θέλει να γίνει αυτοκράτορας των Μέσων Ενημέρωσης

«Ο υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής. Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας» ήταν η απάντηση από τη Συγγρού, που κατηγόρησε το Νίκο Παππά ότι απαξίωσε το ΕΣΡ (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ δεν είχε συναινέσει για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής) «προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος αυτοκράτορας των Μέσων Ενημέρωσης». 

Κρέτσος: Ο Παππάς δεν θα είναι παρών στο διαγωνισμό 

Τις δηλώσεις Γεωργιάδη σχολίασε και ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος που χαρακτήρισε τη διαδικασία αδειοδότησης κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη. 

«Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν σαθρά, οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία. 

» Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, ενώ στηρίζεται σε ήδη δοκιμασμένη μεθοδολογία δημοπράτησης φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)», σημειώνει ο Λευτέρης Κρέτσος προσθέτοντας ότι «ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους.

«Το άνοιγμα των προσφορών από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό», υπενθυμίζει, συμπληρώνοντας ότι τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης «είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (www.media.gov.gr )».