Στην τρίτη…. ολονυχτία οδεύει αισίως το σίριαλ της Καλλιθέας χωρίς καμία αξιόπιστη, μέχρι στιγμής, ένδειξη για το πότε τελικώς θα ολοκληρωθεί η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Εκτιμάται πάντως πως η διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση και ίσως να υπάρξουν ανακοινώσεις εντός των επόμενων ωρών.

Ads

Οι 8 υποψήφιοι, νυν και επίδοξοι καναλάρχες παραμένουν έγκλειστοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από το πρωί της Τρίτης, η διαδικασία μετρά ήδη τρεις νύχτες και τρεις ημέρες και – κόντρα στο όργιο φημών και αδιασταύρωτων πληροφοριών – ουδείς γνωρίζει εάν θα πιάσει τελικά και τρίτο ξημέρωμα. 

Τα (νέα) σενάρια και οι (νέες) φήμες

Οι εν λόγω πληροφορίες, οι οποίες κάνουν και πάλι τον γύρο του διαδικτύου φέρουν την πρώτη άδεια να χρειάστηκε 15 ώρες για να κατακυρωθεί, ενώ έτερα σενάρια θέλουν τη δημοπρασία να βρίσκεται πλέον στη φάση της τέταρτης άδειας και να ολοκληρώνεται απόψε.

Ads

Τίποτα, ωστόσο, δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, πέραν του ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και καθαρογραφούν και υπογραφούν απ’ όλους τα πρακτικά θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τους 4 πλειοδότες από την κυβέρνηση.

Εκτός του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας, άλλωστε, η μόνη κινητικότητα περιορίζεται στις τακτικές αφίξεις του βαν τροφοδοσίας των… έγκλειστων, τις αλλαγές βάρδιας της αστυνομικής φρουράς και στη σταθερή παρουσία περισσότερων από 20 τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων.

Γεροβασίλη: Η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλιών

Στο πολιτικό μέτωπο ο τριήμερος μαραθώνιος της δημοπρασίας εξακολουθεί να τροφοδοτεί την πολιτική ένταση με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να επιτίθεται σήμερα στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλιών».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο» η Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, και την προειδοποίηση ότι όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια θα σταματήσουν να εκπέμπουν μετά από 90 ημέρες.
«Το διάστημα προσαρμογής θα είναι περίπου 90 ημέρες και στη συνέχεια, το σήμα θα μεταφέρεται μέσω της DIGEA, μόνο για τους σταθμούς που έχουν αδειοδοτηθεί», δήλωσε.

Φρένο από Κρέτσο για τις θεματικές άδειες

Την ίδια ώρα, ασαφές παραμένει το τοπίο ως προς την περαιτέρω αναδιάταξη του τηλεοπτικού χάρτη, καθώς η κυβέρνηση αποσύρει από το προσκήνιο την – άμεση τουλάχιστον – προοπτική χορήγησης και θεματικών αδειών.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος επανέλαβε, μιλώντας στον Real FM, ότι το ζήτημα των θεματικών αδειών είναι «άκαιρο» και προέταξε την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

«Η συζήτηση για τα θεματικά κανάλια, κατά την προσωπική μου άποψη είναι άκαιρη’, είπε προσθέτοντας: «Θεωρούμε ότι το θέμα των περιφερειακών καναλιών είναι πολύ σημαντικό διότι όλο αυτό το οικοσύστημα των περιφερειακών μέσων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υποφέρει από μη πρόσβαση στη διαφήμιση και πραγματικά αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα κυρίως για την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».