Με την «ανατομία» του νέου Υπουργικού Συμβουλίου απασχολείται την Τετάρτη το σύνολο του έντυπου Τύπου στα πρωτοσέλιδά του. Μεταξύ άλλων, αναλύεται η «χημεία» μεταξύ των στελεχών της νέας κυβέρνησης, ενώ έμφαση δίνεται και στα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό, με τις προειδοποιήσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τις συστάσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, αλλά και τη μεταστροφή στις σχέσεις της Ελλάδας με Ε.Ε. και Ρωσία.

Ads

«Μαθήματα χημείας στην πρώτη κυβέρνηση του Τσίπρα», γράφουν στην πρώτη σελίδα τους τα «Νέα», ενώ υπογραμμίζεται ότι έρχονται «μεγάλες αλλαγές πολιτικής» από το πρόσωπα που απαρτίζουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η «Αυγή» στο πρωτοσέλιδό της γράφει: «Με άφθαρτα πρόσωπα και εθνική αξιοπρέπεια – Τα διαπιστευτήρια της νέας κυβέρνησης». Πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ενώ ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, σημειώνει ότι ξεκινάει «άμεση ανάκληση των απολύσεων από διαθεσιμότητα».

image

Ads

«Ελάφρυνση των όρων επιδιώκει η κυβέρνηση», επισημαίνει η «Ναυτεμπορική». Τι θα ζητήσει ο Ντάισελμπλουμ, συνεχίζει η εφημερίδα, με αφορμή τη συνάντηση που θα έχει ο επικεφαλής του Eurogroup με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη την Παρασκευή.

«Σε θέση μάχης 13 Υπουργοί, 20 Αναπληρωτές, 6 Υφυπουργοί», γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών» και σημειώνει: «Νέα υπουργεία για καταπολέμηση της διαφθοράς, της ανεργίας και για τη μεταναστευτική πολιτική».

image

Η «Καθημερινή» στο πρωτοσέλιδο άρθρο της κάνει λόγο για «κυβέρνηση με εύθραυστες» και επισημαίνει τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία λέει: «Στην Αθήνα η ευθύνη για τις εξελίξεις».

image

Για «Κυβέρνηση με αριστερό DNA», γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έθνος».

image

«Οξύμωρο σχήμα», ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου της «Δημοκρατίας», με αφορμή το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. «Ολιγομελής κυβέρνηση… συνιστωσών, με… 13 υπουργούς, 20 αναπληρωτές και 7 υφυπουργούς».

image

Η «Ημερησία» εστιάζει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Τσίπρα και γράφει: «Τρεις υπερυπουργοί για την οικονομία – Η αγορά αναμένει το στίγμα της νέας κυβέρνησης»

«Επαναπροσλήψεις, ανοικτά σύνορα και κρατικοποιήσεις», σημειώνει το κύριο άρθρο του «Ελεύθερου Τύπου», αναφερόμενο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

image

Τέλος, ο «Ριζοσπάστης» γράφει στην πρώτη σελίδα του: «Με τις ευλογίες του κεφαλαίου η νέα κυβέρνηση».

image