Μια 16χρονη κοπέλα στο Χιούστον στις ΗΠΑ καταγγέλλει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών σε ένα πάρτι τον Ιούνιο. Η Τζάντα είχε χάσει τις αισθήσεις και όταν συνήλθε βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος. Μάλιστα η φωτογραφία της, όταν αυτή βρισκόταν λιπόθυμη, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και εκεί για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει όρια.

Ads

Είδε τον εαυτό της λιπόθυμο και τους χρήστες του διαδικτύου να μετατρέπουν τις φωτογραφίες σε παιχνίδι και άρχισαν να ανεβάζουν δικές τους με το σώμα τους στην ίδια στάση. Έδωσαν μάλιστα και σχετικό όνομα στο hashtag «#JadaPose» δηλαδή «Πόζα της Τζάντα».

image

image

Ads

Η Τζάντα καταγγέλλει πως δεν είχε τις αισθήσεις της και δεν γνώριζε πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά μέχρι που είδε τη φωτογραφία της στο διαδίκτυο. Ωστόσο αποφάσισε να μην κρυφτεί και να μιλήσει για την ιστορία της και την αντιμετώπιση των θυμάτων βιασμού. Εξάλλου όπως είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι του Χιούστον «δεν έχει πλέον κανένα νόημα, όλοι έχουν δει το πρόσωπο και το σώμα μου, αλλά δεν έχουν δει ποιος είμαι».

Μετά την δημιουργία του #JadaPose δημιουργήθηκε και ένα μέτωπο ενάντια στην ηλιθιότητα. Πλήθος χρηστών του Twitter «κατέλαβαν» το #JadaPose και πλέον σε αυτό βρίσκονται μόνο μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης στην Τζάντα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας με τη γροθιά τους υψωμένη και άλλοι κρατώντας χαρτιά που γράφουν «I am Jada» στέλνουν μηνύματα στην 16χρονη να παραμείνει δυνατή και να συνεχίσει τον αγώνα της. Άλλα hashtag υποστήριξης που δημιουργήθηκαν για την Τζάντα είναι τα #StandWithJada, # Jadacounterpose, #IAmJada και #JusticeforJada.

«Η ιστορία της Τζάντα είναι καταλύτης για την αντιμετώπισης της κουλτούρας του βιασμού. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βία κατά των γυναικών», γράφει ένας χρήστης του Twitter, ενώ πολλοί αναρωτιούνται πως γίνεται να μην υπάρχουν ακόμη συλλήψεις. «Real men don’t rape…» (οι πραγματικοί άντρες δεν βιάζουν) και «ο βιασμός δεν είναι αστείο» είναι δύο από τα μηνύματα που στέλνουν οι χρήστες του Twitter. «Βλέποντας το #JadaPose θυμήθηκα γιατί υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μου προκαλούν αηδία», αναφέρεται σε ένα άλλο μήνυμα. 


 

#IAmJada Tweets

#jadapose Tweets