«Με ανώνυμες απειλές και ακατονόμαστες ύβρεις κατά των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αποφάσισαν εσχάτως να δώσουν τη μάχη εναντίον της ανεξάρτητης και πλουραλιστικής ενημέρωσης οι θιασώτες του ρατσιστικού μίσους, επισημαίνει η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα μηνύματα που δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές της «Πρωινής Ζώνης» με ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο.

Ads

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ, αφορμή υπήρξε η εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ, η οποία κάλυψε δημοσιογραφικά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Πέραμα και στη Λάρισα σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής και τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόεδρος συλλόγου γονέων στη Λάρισα αναρτά ρατσιστικά βίντεο στο Facebook 
Εισβολή Λαγού με χρυσαυγίτες σε Δημοτικό σχολείο στο Πέραμα

«Φαίνεται όμως ότι η δημοσιοποίηση και η καταγγελία έκνομων πράξεων ενόχλησε κάποιους οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία μέσω SMS να απειλήσουν κατ’ επανάληψη, χρησιμοποιώντας υβριστικό λόγο, τους δημοσιογράφους – παρουσιαστές της εκπομπής Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα. Με μηνύματα ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου επιχειρούν να πετύχουν να σιωπήσει ή να αλλοιωθεί η δημοσιογραφική προσέγγιση», σημειώνει η δημόσια τηλεόραση.

Ads

«Δεν θα τα καταφέρουν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.