Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter, ότι η Αυγή διέκοψε τη συνεργασία τους για τη δημοσίευση του Πολιτικού Βαρόμετρου.

Ads

«Το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue δεν θα πραγματοποιείται, εφεξής, για λογαριασμό της ΑΥΓΗΣ, ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας», έγραψε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο βαρόμετρο της Public Issue για την Αυγή είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθώς το 85% δήλωνε πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Επίσης το 90% δήλωνε δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 80% από την αντιπολίτευση. Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 42% απαντούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 23% ο Αλέξης Τσίπρας. Κανένας από τους δύο απαντά το 32%.

Ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, υποστήριξε πως αποτελούν «την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη». Είχε καλέσει μάλιστα τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό, πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του Μαξίμου.

Aπαντώντας η κυβέρνηση τόνιζε πως είναι «είναι λογικό να βιάζεται η ΝΔ καθώς ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις». «Όμως η ΝΔ βιάζεται και για άλλους λόγους. Ππροσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες» αλλά και «να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθιά μέχρι τον λαιμό». «Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα»