Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι το αεροσκάφος της Germanwings συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις η παραπάνω φωτογραφία του νεαρού με το καπελάκι άρχισε να κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Μόνο που άνθρωπος αυτός δεν ήταν ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς, ο πιλότος που προκάλεσε το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα.

Ads

Πρόκειται για έναν Γερμανό μάγειρα, ονόματι Andreas G., ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ελβετία. Η γκάφα έγινε εξαιτίας μιας συνωνυμίας, μιας και ο μάγειρας είχε το ίδιο όνομα με τον 28χρονο συγκυβερνήτη του Airbus.

Μιλώντας στην εφημερίδα της Ελβετίας 20 Minutes Suisse, ο μάγειρας δήλωσε: «Δεν αντέδρασα σε όλα αυτά. Πίστεψα ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί γρήγορα γιατί το όνομα της οικογένειάς μου δεν είναι το ίδιο με αυτό του συγκυβερνήτη. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο παίρνουν μια είδηση μέσω ενός tweet».

Και ναι, σε αυτή τη μακάβρια γκάφα υπέπεσε η πλειονότητα των ΜΜΕ.

Ads

Οι δημοσιογράφοι έψαχναν φωτογραφίες του πραγματικού Αντρέας, του συγκυβερνήτη, γιατί η σελίδα του στο Facebook είχε κλείσει, αμέσμόλις το όνομά του έγινε γνωστό από τον Τύπο. Ας σημειωθεί ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος έκλεισε τον λογαριασμό του. Το ίδιο το Facebook; Οι συγγενείς του; Οι Αρχές;

Η μοναδική φωτογραφία του πραγματικού Αντρέας, του συγκυβερνήτη, που έκανε από την πρώτη στιγμή τον γύρο του κόσμου είναι αυτή που τον δείχνει πάνω σε γέφυρα.

image

Χρειάστηκε να περάσουν συνολικά τρεις ημέρες για να εμφανιστούν κι άλλες φωτό του συγκυβερνήτη. Όλες προέρχονταν από ένα site για δρομείς, το οποίο είχε φωτογραφήσει όλους τους συμμετέχοντες, και τον Αντρέας Λούμπιτς. Αυτό το site, μάλιστα, πούλησε προς 9 ευρώ τη μία όλες τις φωτό του συγκυβερνήτη που είχε τρέξει στον ημιμαραθώνιο της Φρανκφούρτης το 2010.

image