Ακυρώθηκε η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενικός», καθώς ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν επιθυμούσε στο πάνελ να συμμετέχουν δημοσιογράφοι, αλλά να δεχτεί ερωτήσεις μόνο από τον παρουσιαστή και το κοινό της εκπομπής, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. «Με δημοσιογράφους είχε γίνει η προεκλογική συνέντευξη και με τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ Το Ποτάμι σχολιάζει πως «η μνήμη του χρειάζεται φρεσκάρισμα» και παραθέτει σχετικά λινκ.

Ads

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού για το ζήτημα που προέκυψε με τον Νίκο Χατζηνικολάου είχε συμφωνηθεί «μια συνέντευξη με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014)».

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή. Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς», σημειώνεται.

«Τους εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προτείνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ads

Σημειώνεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1 πρότεινε να γίνουν δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με κανόνες που θα καθορίσουν μόνοι τους οι δημοσιογράφοι και όχι τα κόμματα.


 

«Τους όρους σε μια εκπομπή τους βάζει ο προσκαλών, δεν τους βάζει ο προσκαλούμενος», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου, σημειώνοντας πως είχε ζητήσει από τον Σταύρο Θεοδωράκη να συμμετάσχει στην εκπομπή και να απαντήσει σε ερωτήσεις δύο ή τριών δημοσιογράφων που θα ήταν στο πάνελ. «Με τον ίδιο τρόπο είχα κάνει την προεκλογική συνέντευξη στον Αλέξη Τσίπρα (5-5-2008)». Επίσης, συνέχισε ο Νίκος Χατζηνικολάου, «ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε δεσμευτεί απέναντι μου πως για μια εβδομάδα, δέκα ημέρες πριν από τη συνέντευξη στην εκπομπή μου δεν θα πραγματοποιούσε άλλη τηλεοπτική εμφάνιση. Σήμερα εμφανίστηκε στον Γιώργο Παπαδάκη στον ANT1».

Ωστόσο το Ποτάμι με νεότερη ανακοίνωσή του δίνει απάντηση στον Νίκο Χατζηνικολάου σημειώνοντας με νόημα πως η μνήμη του δημοσιογράφου «χρειάζεται φρεσκάρισμα». «Θα θέλαμε να βοηθήσουμε λίγο τον κ. Χατζηνικολάου να φρεσκάρει τη μνήμη του, καθώς τα αυξημένα ενημερωτικά του καθήκοντα ίσως τον παρασύρουν σε βιαστικές αναφορές στο παρελθόν», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμη και προσθέτει:

«Ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Star επέμεινε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους στην εκπομπή του, enikos. Ως “απόδειξη”, παρέθεσε στην ιστοσελίδα enikos.gr αποσπάσματα από μία εκπομπή του Μαΐου του 2008. Ατυχώς, η εκπομπή στην οποία αναφέρθηκε είχε τίτλο “Πρόσωπο με Πρόσωπο” και παιζόταν τότε στον σταθμό Alter. Το θέμα δεν ήταν ασφαλώς αυτή η εκπομπή, ούτε άλλες εκπομπές που έκανε ο ίδιος στον Alpha ή στο MEGA.

Οι επίδικες εκπομπές enikos που φιλοξένησαν τον κ. Τσίπρα το 2012 και το 2013, έλαβαν χώρα αποκλειστικά με ερωτήσεις από το κοινό, όπως ήταν και η συμφωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη, πριν το επιτελείο του κ. Χατζηνικολάου αθετήσει τη μεταξύ τους συνεννόηση σήμερα το πρωί. Το ίδιο είχε συμβεί βέβαια και με τις συνεντεύξεις του κ. Καμμένου και του κ. Κουτσούμπα».

Ακόμη, από το Ποτάμι παραθέτουν και σχετικά links: