Το ζήτημα της ασφάλειας του συστήματος iCloud, της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων, επανεξετάζει η Apple, μετά την παράνομη δημοσίευση στο διαδίκτυο γυμνών φωτογραφιών και βίντεο δεκάδων διασήμων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς και το μοντέλο Κέιτ Άπτον. Παράλληλα, η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία FBI ανακοίνωσε ότι διερευνά πιθανές ποινικές παραβάσεις δια της παραβίασης ιδιωτικών αρχείων.

Ads

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και προχωρούμε σε διερεύνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Apple Νάταλι Κέρις μιλώντας στο Recode.net τη Δευτέρα.

Η Κέρις απαντούσε στις στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι οι φωτογραφίες εκλάπησαν από την υπηρεσία iCloud της εταιρείας.

Η ηθοποιός Μαίρη Ουίνσταντ ,ένα από τα θύματα της υπόθεσης, έγραψε στο  Twitter : «Για όσους από εσάς κοιτάξατε τις φωτογραφίες που τράβηξα με το σύζυγό μου χρόνια πριν μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού μας, ελπίζω να αισθάνεστε πολύ όμορφα με τον εαυτό σας» ανέφερε στο Twitter η ηθοποιός.

Ads