Ο Γερμανός φωτογράφος Όλλι Βαλντχάουερ, με μια φωτογραφία, κατάφερε να εκθέσει τη στάση του Facebook, καταγγέλλοντας πως το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι ανεκτικό στον ρατσισμό αλλά όχι στα γυμνά στήθη.

Ads

Όπως αναφέρει το jdubuzz.com, ο ίδιος ανέβασε μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται να κρατάει ένα χαρτόνι, το οποίο γράφει: «Μην αγοράζετε από τους “Kanaken” (σημ: ρατσιστικός όρος που χρησιμοποιείται για όσους προέρχονται από τη Μέση Ανατολή)». Πίσω του ποζάρει μια γυμνόστηθη κοπέλα.

Με την ανάρτηση της φωτογραφίας στον τοίχο του, το Facebook του έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο τον ενημέρωνε πως η φωτογραφία του αφαιρείται λόγω της γυμνόστηθης κοπέλας, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο ρατσιστικό μήνυμά του. «Θα ήθελα το Facebook να αφαιρέσει τη φωτογραφία μου για το ρατσιστικό μήνυμα και όχι για το γυμνό», σχολίασε ο Γερμανός φωτογράφος, στέλνοντας ένα μήνυμα στους διαχειριστές του Facebook.

image

Ads

Σημειώνεται πως το Facebook στους όρους χρήσης αναφέρει πως απαγορεύεται κάθε «περιεχόμενο με γυμνό ή σεξουαλικά υπονοούμενα», αλλά δεν κάνει κάποια αναφορά για  μηνύματα με ρατσιστικό περιεχόμενο.