Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης, όλων των συντακτών που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, τα portals, το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους ΟΤΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.

Ads

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δημοσιογράφοι -που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επιδρομή σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης- καλούνται να υπερασπιστούν την αυτονομία των Ταμείων τους, που αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση της αδέσμευτης δημοσιογραφικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC (Αίθουσα “OLYMPIA” Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα έναντι Στύλων του Ολυμπίου Διός), στις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Ένωση, «οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και το ρεσιτάλ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΜΜΕ με απολύσεις, περικοπές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία εξυπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους αποδόμησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και οι παροχές των δημοσιογραφικών ταμείων είναι αδιαπραγμάτευτες».

Ads