Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) επέκρινε τη στάση της διοίκησης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», να κλείσει τους λογαριασμούς των συντακτών στο site της εφημερίδας enet.gr, έτσι ώστε να μην ανεβάζουν κανένα κείμενο στο Διαδίκτυο.

Ads

«Η τρόικα ζητά την επαναφορά του lock out, η κυβέρνηση το συζητάει, αλλά ο κύριος Χάρης Οικονομόπουλος πρωτοπορεί και το εφαρμόζει από τώρα! Οι εργαζόμενοι της του enet.gr απόψε βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη εξέλιξη καθώς ανακάλυψαν ότι οι κωδικοί τους δεν ίσχυαν πια και δεν μπορούσαν να ανεβάσουν κείμενα στο Διαδίκτυο. Ακόμη, είχε κοπεί η πρόσβασή τους στις σελίδες της εταιρείας σε Facebook και Twitter. Βρέθηκαν έτσι μπροστά σε ένα ιδιότυπο lock out, αντάξιο του ‘μαύρου’ στην ΕΡΤ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Και καταλήγει ανακοίνωση: «Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μην περάσει το ιδιότυπο lock out του κυρίου Οικονομόπουλου, εκφράζοντας την συμπαράσταση του στους επί 9 μήνες απλήρωτους συναδέλφους στο πλευρό των οποίων αποφασιστικά και αταλάντευτα θα στέκεται πάντα».