Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, οι εργαζόμενοι του MEGA απευθύνονται στους βασικούς μετόχους της Τηλέτυπος Α.Ε. και τους ζητούν να πάρουν θέση «έστω και την ύστατη ώρα».

Ads

Διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι του MEGA τονίζουν προς τους μετόχους πως όταν «εμείς εκτιμούσαμε ότι ο σταθμός έχει ισχυρή μετοχική σύνθεση και υπερτερεί ακόμα και σε αυτό –πέραν της πρωτιάς που για χρόνια κατείχε χάρη στον δικό μας κόπο και τις ατέλειωτες ώρες εργασίας– τελικά ήταν ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Και το χειρότερο είναι πως αποδείξατε ότι μπροστά σας δεν είχατε πλέον τους 500 εργαζόμενους αλλά το χρήμα, τους αριθμούς και την εξουσία».

Καταλήγοντας και αφού τους χαρακτηρίζουν ως κυρίους «με τις ακριβές λιμουζίνες και τη δήθεν φιλανθρωπία», τονίζουν πως «ό,τι κι αν κάνετε το MEGA θα είναι το Βατερλό της φήμης σας και αυτό που θα στοιχειώσει τις σκέψεις σας.».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριοι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.,

Σχεδόν την ύστατη στιγμή, που οι αντοχές των περισσοτέρων εργαζομένων έχουν εξαντληθεί, και κάθε οικονομικός πόρος που μπορεί να είχαν στη διάθεσή τους από χρόνια αιματηρής οικονομίας ή βοήθειας από συγγενείς και φίλους δεν υφίσταται πλέον, σας καλούμε να ανοίξετε τα χαρτιά σας για μια φορά μέσα σε όλους αυτούς τους μήνες!

Ads

Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA, σας υπενθυμίζουμε πως έχετε τα περισσότερα από τα καλύτερα στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς σε όλους τους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό πως όλους αυτούς τους μήνες ατέλειωτης αναμονής, σεναριολογίας και ανεκπλήρωτων προσδοκιών για πληρωμή αλλά και οριστική λύση, το προσωπικό του σταθμού επέδειξε φιλότιμο, που ξεπέρασε ακόμα και αυτά τα όρια του απίστευτου και της υπερβολής.

Σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του MEGA, επιδείξατε αδιαφορία και μόνο ψήγματα ενδιαφέροντος, φροντίζοντας να μας καταβάλλετε σποραδικά κάποια χρήματα, που περισσότερο έμοιαζαν με ελεημοσύνη, την οποία είχαμε ήδη λάβει αναγκαστικά από συγγενείς και φίλους και άρα έπρεπε άμεσα να επιστρέψουμε, στερώντας από τις οικογένειές μας σημαντικά αγαθά.

Αποδείξατε πως όταν εμείς εκτιμούσαμε ότι ο σταθμός έχει ισχυρή μετοχική σύνθεση και υπερτερεί ακόμα και σε αυτό – πέραν της πρωτιάς που για χρόνια κατείχε χάρη στον δικό μας κόπο και τις ατέλειωτες ώρες εργασίας – τελικά ήταν ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Και το χειρότερο είναι πως αποδείξατε ότι μπροστά σας δεν είχατε πλέον τους 500 εργαζόμενους αλλά το χρήμα, τους αριθμούς και την εξουσία!

Την ύστατη λοιπόν στιγμή που και οι τελευταίοι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το μεγαλύτερο «πλοίο» των ελληνικών Media, ακόμα και τώρα που είναι ακυβέρνητο, θέλουμε να πούμε σε εσάς κύριοι με τις ακριβές λιμουζίνες και τη δήθεν φιλανθρωπία:

«Όσο και να παλέψετε να πείσετε με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους ότι το MEGA είναι μια απλή επιχείρηση, θα αποτύχετε παταγωδώς! Το MEGA είναι κάτι που ξεπερνάει τόσο εσάς, όσο και οποιοδήποτε πολιτικό παιχνίδι. Το MEGA είναι οι 500 ψυχές, που το λάτρεψαν και πολύ περισσότερες που ζούσαν από αυτό.

Το MEGA είναι τα παιδιά μας, που ήρθαν σχεδόν μωρά να δουν που δουλεύουν οι γονείς τους και έγιναν έφηβοι. Το MEGA είναι και οι συνάδελφοί μας, που έφυγαν για ταξίδι μακρινό από το άγχος που και εσείς τους χαρίσατε!

Όσα μέσα και να διαθέσετε, ό,τι κι αν κάνετε το MEGA θα είναι το Βατερλό της φήμης σας και αυτό που θα στοιχειώσει τις σκέψεις σας. Το γιατί το ξέρετε καλύτερα από εμάς τους ταπεινούς και απλήρωτους εργαζόμενους της δικής σας επιχείρησης!»

Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι της Τηλέτυπος Α.Ε.

Οι Τεχνικοί Υπάλληλοι της Τηλέτυπος Α.Ε.