Την επιστολή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης – η οποία κάνει λόγο για κλείσιμο του MEGA γιατί «λειτουργεί παρανόμως» – σχολιάζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Ads

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Mega

Με την επιστολή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑI προς την Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης της 7ης Μαρτίου 2018, η οποία δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα,  έγινε γνωστό ότι για άλλη μια φορά το MEGA πρέπει να κλείσει γιατί «λειτουργεί παρανόμως».

Η συγκεκριμένη επιστολή υπενθυμίζει στο ΕΣΡ όλες τις διατάξεις του νόμου, κάνοντας υποδείξεις για την απόφαση που καλείται να λάβει την 13η Μαρτίου 2018  περί της λειτουργίας του MEGA και μοιράζεται την αγωνία της επιχείρησης ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ (ΣΚΑΙ) για τα έσοδα της αφού σημειώνει  ότι το MEGA «μας δημιουργεί μεγάλη οικονομική ζημία».

Ads

Εμείς, οι εργαζόμενοι του MEGA διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την αγωνία της ιδιοκτησίας των άλλων ιδιωτικών καναλιών να κλείσει το MEGA (είχε προκύψει παλιότερα και με τις πιέσεις προς τον Ψηφιακό Πάροχο) και την a lacarte ανάγνωση των διατάξεων του νόμου.

Από το «Όχι μαύρο στα κανάλια» περάσαμε στο «Μαύρο ΜΟΝΟ στο MEGA». Εν αναμονή – τότε – της απόφασης του ΣτΕ που τελικά έκρινε τον νόμο αντισυνταγματικό ήμασταν όλοι στο δρόμο. Από το «αγωνιστικό» τηλεοπτικό σποτ της ΕΙΤΗΣEΕ που έδειχνε να ξηλώνονται ένα-ένα τα κουμπιά από το τηλεκοντρόλ, καταλήξαμε στην υπόδειξη να ξηλωθεί μόνο το κουμπί του MEGA.

Γιατί τέτοια αγωνία; Γιατί τόση βιασύνη; Γιατί τόσες υποδείξεις προς την Ανεξάρτητη Αρχή; Μήπως θεωρείται ότι είναι εκείνη που μπορεί να … συμπαρασταθεί στην απώλεια των εσόδων του ΣΚΑΙ;

Οι εργαζόμενοι του MEGA που στήριξαν την επιχείρηση με την εργασία τους, εδώ και δύο χρόνια παρακολουθούν τοsequel της ταινίας «Μαύρο στο MEGA» με μεγάλη αγωνία. Αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνουμε παθητικοί θεατές του «έργου».

Ζητάμε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση την οποία βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια από όλες τις πλευρές και να μπει ένα τέλος στη μεγάλη περιπέτεια.

Διεκδικούμε με τον ίδιο τρόπο τόσο τα οφειλόμενα από τους μισθούς μας όσο και το δικαίωμα μας στην εργασία. Καλούμε τις Τράπεζες, τους Μετόχους, την Κυβέρνηση αλλά και την Ανεξάρτητη Αρχή να πάρουν τις ανάλογες, με τη θέση του καθενός, ευθύνες ώστε να αποφευχθεί η συμπλήρωση της λίστας των ανέργων της χώρας με επιπλέον 420 άτομα.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί να λέμε

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ!

Εργαζόμενοι MEGA

«Σουβλερά δόντια έγιναν τα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΚΑΪ»

«Ο ΣΚΑΪ λειτουργώντας σαν προπομπός της ΕΙΤΗΣΕΕ και θεωρώντας ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων, σε ένα κρεσέντο “ευαισθησίας” θεωρεί δυσβάσταχτο για τους εργαζόμενους του MEGA να εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι και προτείνει στο ΕΣΡ να κλείσει μια και καλή το κανάλι», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Πριν λίγους μήνες, ο ΣΚΑΪ και οι τηλεπερσόνες του, συνεπικουρούμενοι από τους διαχειριστές του «μαύρου» (Π. Καψής) βρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχυναν τεράστιες ποσότητες  δηλητηρίου για το  νομοσχέδιο που αφορούσε  τη λήξη της τηλεοπτικής  ασυδοσίας  των  μιντιαρχών και ποτάμια  κροκοδείλιων δακρύων  για τους εργαζόμενους  που θα έχαναν εξ αυτού τη δουλειά τους.

Χθες, στην τακτική της ΕΙΤΗΣΕΕ και του ΣΚΑΪ να μην υπάρξει νομιμότητα, χρησιμοποιούσαν τους εργαζόμενους και τους καταγγέλλαμε και γι’ αυτό.

Σήμερα, ο ΣΚΑΪ λειτουργώντας σαν προπομπός της ΕΙΤΗΣΕΕ και θεωρώντας ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων, σε ένα κρεσέντο «ευαισθησίας»  θεωρεί δυσβάσταχτο  για τους εργαζόμενους του MEGA  να  εξακολουθούν  να  είναι απλήρωτοι και προτείνει στο ΕΣΡ  να κλείσει  μια και καλή το κανάλι.

Η χρονική στιγμή  αυτής της  έκρηξης  θράσους, υποκρισίας  και αναλγησίας, συμπίπτει  με αυτήν που διαφαίνεται  κάποιο «φως στο τούνελ», κάποια ελπίδα για λύση  στο δράμα των 420 εργαζομένων του MEGA, κάτι που φυσικά θα βλάψει την ευαίσθητη στον ανταγωνισμό  τσέπη  του μιντιάρχη – «δεξιού ψάλτη» της ΝΔ  και «ιεροκήρυκα» των μνημονίων.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει  πρωτοβουλίες  ώστε  να καλυφθούν ηθικά, νομικά, πολιτικά και   εν τέλει  ουσιαστικά  οι  εργαζόμενοι του MEGA.

Καλούμε το ΕΣΡ να σταθεί  στο ύψος των  περιστάσεων, να δει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τέτοιου είδους κατάπτυστες επιστολές – προτάσεις και να λάβει αυτήν την απόφαση που θα  θεραπεύσει την αδικία, θα αποδώσει δικαιοσύνη  με πραγματική λύση  στην τραγωδία  που  ζουν  εδώ και δύο χρόνια  420 οικογένειες χωρίς αυτά που δικαιούνται. 420 οικογένειες για τις οποίες σήμερα  ο εντολοδόχος ΣΚΑΪ όχι μόνο δεν «σκάει» αλλά με την «παρέμβασή» του θέλει να τις πετάξει στον Καιάδα  της  ανεργίας και της  δυστυχίας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους συναδέλφους του MEGA και κάθε προσπάθεια που γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση.

Είναι δίπλα και μαζί στον δίκαιο αγώνα τους, εμποδίζοντας κάθε «ανθρωποθυσία» στον βωμό του ανταγωνισμού, του κέρδους και των πολιτικών σκοπιμοτήτων που επιδιώκει η φαύλη μιντιακή ολιγαρχία.