Να ανοίξει γραφείο και να πληρώνει φόρους καλεί το Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που τον ανάγκασε να άρει την απαγόρευση στο Twitter.

Ads

 
«Θα ασχοληθούμε μαζί τους. Θα έρθουν σαν όλες τις διεθνείς εταιρείες και θα συμμορφωθούν με το Σύνταγμα, τους νόμους και τους φορολογικούς κανόνες της χώρας μου» υποστήριξε ο Ερντογάν σύμφωνα με το CNN Turk.
 
«Το Twitter, το YouTube, το Facebook, αυτές είναι διεθνείς εταιρείες. Είναι εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος» τόνισε.
 
Παράλληλα ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος γνωστοποίησε στο πρακτορείο Reuters ότι ο επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του Twitter Κόλιν Κρόγουελ βρίσκεται ήδη στην Άγκυρα και έχουν προγραμματιστεί δύο συναντήσεις προκειμένου να ανοίξει ένας καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρώτη συνάντηση ως «θετική».
 
«Ο στόχος είναι η εταιρεία να πληρώσει φόρους και να επιλυθεί το πρόβλημα της συμμόρφωσης προς τα δίκαια αιτήματα της Τουρκίας ανοίγοντας ένα γραφείο αντιπροσώπευσης εδώ» δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.