Αναστέλλεται η απεργία των εργαζομένων της ΕΡΤ και επανέρχεται η πρωινή εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο παρουσιαστές είχαν απομακρυνθεί μετά από απόφαση του γενικού διευθυντής ειδήσεων Αιμίλιου Λιάτσου για τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή για τον υπ. Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και τους βασανισμούς στη ΓΑΔΑ και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ads

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ μετά τις θετικές εξελίξεις και τη νίκη του αγώνα των εργαζομένων σε διάφορα επίπεδα. Για τους Αρβανίτη και Κατσίμη σημειώνεται ότι δόθηκαν «αμοιβαίες εξηγήσεις με τον διευθυντή ειδήσεων Αιμίλιο Λιάτσο» που κατέληξαν στην επαναφορά τους στην εκπομπή. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, η συνάντηση των τριών έγινε μετά από πρωτοβουλία του Αιμίλιου Λιάτσου.
 
Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ:
 
Μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ προς την επιτροπή απεργών δημοσιογράφων και των αιρετών εκπροσώπων τους, ότι θα συμπορευθούν με τους εργαζόμενους για την επίλυση του ζητήματος των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.
 
Μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη με τον διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιο Λιάτσο και την επαναφορά τους στην παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τους.
 
Και μετά την υπόσχεση της διοίκησης της ΕΡΤ για διάλογο, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με δεδομένες αυτές τις θετικές εξελίξεις ύστερα από έναν μακρόχρονο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, και σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ ΑΕ.
 
Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο δημόσιος φορέας της Ενημέρωσης, πρέπει να επαναλειτουργήσει ανεμπόδιστα, με τη μέχρι τώρα εγκυρότητα και αντικειμενικότητά του, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθεροτυπίας και την ισότιμη και ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων, αναλύσεων και απόψεων.
 
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την αγωνιστική επαγρύπνησή
τους, μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης της ΕΡΤ.
 
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.