Σε ένα «κρεσέντο εγκυρότητας» πολλά μέσα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά, δημοσίευσαν μια ακόμη «συγκλονιστική αποκάλυψη» στο όνομα της αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά ανακαλύφθηκε το «επίδομα σφραγίδας» για τους δημόσιους υπαλλήλους που «νομοθετεί η Όλγα Γεροβασίλη». Πηγή της «είδησης» το χιουμοριστικό «Βατράχι», το «ποιοτικό μέσο παραπληροφόρησης από το 1867», όπως το ίδιο αυτοπαρουσιάζεται.

Ads

Έγραψε λοιπόν το «Βατράχι» πως η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε «επίδομα χειρισμού σφραγίδας» για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, μια είδηση, που όπως αναφέρει στο γνωστό τρολ ύφος«έχει προκαλέσει σάλο».

Μάλιστα το «Βατράχι» ενημερώνει πως το εν λόγω νομοσχέδιο «αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα» και πως το επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ανέρχεται σε 50 ευρώ.

Η «αποκάλυψη» δεν άργησε να κάνει το γύρο του διαδικτύου αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως μέτρο, αξιοπιστία και πληροφόρηση πάνε… περίπατο στο όνομα της αντιπολίτευσης.

Ads

«Πρώτο Θέμα», «ΒΗΜΑτοδότης», Ελεύθερος Τύπος, Athens Voice, iefimerida και άλλα μέσα έσπευσαν να μεταδώσουν την «είδηση», την οποία συνόδευσαν και με τα γνωστά σχόλια: «Απίστευτο», «Σάλος», «Έλεος» κλπ.

Το «επίδομα σφραγίδας» αποτέλεσε θέμα και στην απογευματική εκπομπή του Σκάι: «Λέει το υπουργείο ότι δεν ισχύει, αλλά να δούμε»… 

Την είδηση, σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη, σχολίασε και η ΝΔ, η οποία ανέφερε πως «σε λίγο θα δώσουν και επίδομα πασιέντζας», ενώ δεν έλειψε και ο Βασίλης Χιώτης, αλλά και ο «Mr Κολλαγόνο» Γιώργος Τσουκαλαδάκης. 

«Το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το πίστευα έως ότου μου είπαν πως περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Όλγας Γεροβασίλη. Με απόφασή της λοιπόν θα χορηγείται επίδομα… σφραγίδας στους δημόσιους υπαλλήλους, ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση», έγραψε ενδεικτικά ο «ΒΗΜΑτοδότης» αποκαλύπτοντας μάλιστα και την «εισηγητική έκθεση», η οποίο όπως μας πληροφορεί αναφέρει ότι «το μέτρο αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των εφοριών που κάνουν χρήση σφραγίδας».

Πλέον κανένα δημοσίευμα δεν ανοίγει, όλα κατέβηκαν, αλλά και κανένα διορθωτικό άρθρο δεν δημοσιεύθηκε. Ούτε καν η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη

image

image
 

image

image

image
image
 
image
 
image
 

image

image