1. Βομβαρδίστηκαν νοσοκομείο και παιδότοπος στη Γάζα, καθώς έληξε πριν καν ξεκινήσει η εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, το οποίο ζήτησε από τον άμαχο πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές κοντά στην πόλη της Γάζας να απομακρυνθεί «αμέσως» από τις εστίες του.

Ads

2. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι η Ελλάδα να προσφύγει για δανεισμό στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για να αποφύγει τις αγορές, αναφέρει στη νέα έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. 

3. Τροπολογία του νομοσχεδίου για τα δάση νομιμοποιεί την αυθαίρετη οικοδόμηση εργοστασίου στις Σκουριές.
 
4.  Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εισηγείται στον Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας.
 
5. Αποφυλακίζεται χωρίς να υποβάλλει εγγύηση ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Alter και εκδότης, Κώστας Γιαννίκος.
 
6. Ο αστέρες της ροκ Πίτερ Γκάμπριελ και Μπόμπι Γκιλέσπι  και ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς  υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς τον Βρετανό πρωθυπουργό ζητώντας να σταματήσει άμεσα η αγοραπωλησία όπλων μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ

7.  Ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και χωρίς καμία κίνηση από το Λιμένικο της Ελλάδας και της Ιταλίας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας σκάφος με 65 μετανάστες.

Ads

8.  Νέα εσωτερικά προβλήματα για την κυβέρνηση καθώς 33 βουλευτές της ΝΔ ζητούν την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

9.  Δύο τροπολογίες, για την δωρεάν παροχή ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες και για την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του Μαρτίου 2011, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα δάση.

10. Εξαγριωμένο πλήθος στο ανατολικό Πακιστάν σκότωσε μία γυναίκα που ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα Αχμαντίγια και τις δύο εγγονές της και πυρπόλησαν σπίτια, επειδή προσβλήθηκαν από μια ανάρτηση στο Facebook που έκανε μέλος της συγκεκριμένης μειονότητας.

11. Σε απόσταση αναπνοής από μία ακόμη στάση πληρωμών βρίσκεται η Αργεντινή καθώς μένουν μόλις τρεις ημέρες μέχρι την 31η Ιουλίου, όταν λήγει η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή των ομολόγων της στα κερδοσκοπικά funds.

Διαβάστε στο αφιέρωμα του Tvxs για την μεταπολίτευση: