Στην εκτίμηση ότι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 06:45 το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice, στα Εξάρχεια, οφείλεται σε εμπρησμό, κατέληξε το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο διερευνά την υπόθεση.

Ads

Είχε προηγηθεί η εκτίμηση πως η πυρκαγιά είχε προκληθεί από αναμμένο τσιγάρο.

Η έγκυρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο, περιόρισε την επέκταση της φωτιάς, η οποία, ωστόσο προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον χώρο της εκδοτικής εταιρείας.

Καταδικάζει το περιστατικό η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα, διά της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, την εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε ολική καταστροφή στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice».

Ads

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι αποκρουστικές και καταδικαστέες από όλο το πολιτικό φάσμα. «Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις», τόνισε η Σ. Βούλτεψη.

Για υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην εμπρηστική επίθεση κατά των γραφείων της Athens Voice.

«H καταδίκη μας απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατηγορηματική και απερίφραστη, γιατί στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας», είπε.

*Πηγή φωτογραφίας: Athens Voice