Την προσωρινή διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε από την ΕΣΗΕΑ για ένα έτος αποφάσισε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης για απεργοσπασία «αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά».

Ads

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Σκάι 100,3» Άρης Πορτοσάλτε είχε εργαστεί κανονικά παρουσιάζοντας τρίωρη ενημερωτική εκπομπή με θέμα την κρίση στα ΜΜΕ, στις 11 Φεβρουαρίου του 2013, ημέρα που η Ένωση είχε κηρύξει στάση εργασίας.

Για τον ίδιο λόγο διαγράφηκε για έξι μήνες και η  δημοσιογράφος Αλεξία Κονάχου, προϊσταμένη της ιστοσελίδας skai.gr. Η Αλεξία Κονάχου αν και είχε προκηρυχθεί απεργία από την ΕΣΗΕΑ, μετά την καθολική συμφωνία της Συνέλευσης των εργαζομένων, στο ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα του Σκάι (skai. gr) από την 1η Φεβρουαρίου 2013 έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2013, συνέχισε να εργάζεται και να δημοσιεύει ειδήσεις.

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η παραπομπή των απεργοσπαστών είναι το μόνο όπλο που έχουν οι απεργοί για να προστατεύσουν τον αγώνα τους και γι’ αυτό αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν την απόφαση του Συμβουλίου σας», ανέφερε στην  καταγγελία του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», Λεωνίδας Σακλαμπάνης, ο οποίος απολύθηκε στο πλαίσιο μαζικών απολύσεων στον Σκάι στις 31/07/2013. 

Ads