Ένα Pokemon που απελευθερώνει δηλητηριώδη αέρια εθεάθη και ξεσήκωσε το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον που ζητά από τη Niantic – εταιρεία παραγωγής – να… μαζευτεί. 

Ads

Ο λόγος είναι ότι το Μουσείο του Ολοκαυτώματος δηλώθηκε ως PokeStop, δηλαδή ως σημείο όπου οι παίκτες μπορούν να πάνε για να πιάσουν πολλά Pokemon. 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το Pokemon Go, είναι μια εφαρμογή – παιχνίδι που επιτρέπει στους παίκτες – μέσω της χρήσης GPS και Google Maps – να παίζουν σε πραγματικές συνθήκες. 

Έτσι εδώ και περίπου μια εβδομάδα, με την αρχή να γίνεται από τις ΗΠΑ, οι «τρελαμένοι» με το νέο παιχνίδι έχουν βγει στους δρόμους και κυνηγούν Pokemon, ρίχνοντας pokeballs.

Ads

Στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον λοιπόν που δηλώθηκε ως PokeStop, έκανε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως μέσω των social media, την εμφάνισή του το συγκεκριμένο Pokemon, ο Koffing.

Πρόκειται για ένα πλάσμα που απελευθερώνει δηλητηριώδη αέρια. Χωρίς να είναι γνωστό αν η φωτογραφία είναι αληθινή ή παραποιημένη πολλοί χρήστες αναστατώθηκαν από το γεγονός ότι ο Koffing «βρέθηκε» μέσα σε αίθουσα του συγκεκριμένου Μουσείο. 

Πάντως ο επικεφαλής του Μουσείου, στάθηκε σε κάτι πιο σοβαρό από ένα αμφιλεγόμενο Pokemon, υποστηρίζοντας στη Washington Post ότι «το Μουσείο για τα θύματα του ναζισμού δεν είναι το κατάλληλο μέρος για το παιχνίδι». 

Όταν ρωτήθηκε γιατί το Μουσείο δεν απαγορεύει τη χρήση των Smart phones γενικά, για να γλιτώσει από αυτό το βραχνά, σημείωσε ότι το Μουσείο θέλει να ενθαρρύνει τη χρήση της τεχνολογία και οι επισκέπτες του να μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στα social media. 

«Προσπαθούμε να δούμε αν μπορεί το Μουσείο να εξαιρεθεί από το παιχνίδι» συμπλήρωσε, γνωστοποιώντας πάντως ότι η Niantic δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο αίτημα και δεν έχει απομακρύνει τα Pokemon. 

Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση που το Pokemon Go δημιουργεί προβλήματα. Σύμφωνα, με τα διεθνή ΜΜΕ, ένας παίκτης στάλθηκε στο γυμναστήριο του Πενταγώνου (!) για να κυνηγήσει κι ένας άλλος στην κορεατική αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρειο και τη Νότιο Κορέα. 

Συμβουλές: Μην κυνηγάτε Pokemon σε στρατιωτικές ζώνες