Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Σκιές στην επιδότηση αγοράς δορυφορικής κεραίας από ακρίτες» η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Ads

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα όποια «στοιχεία» ή πληροφορίες, καθώς και αναφορές σε πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα χρησιμοποιούνται κατά τρόπο αυθαίρετο και παραπλανητικό, προς δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της ΕΕΤΤ.

Επίσης, η ΕΕΤΤ υπογραμμίζει ότι σαν Αρχή ασκεί με συνέπεια τις ρυθμιστικές και εποπτικές αρμοδιότητές της, όπως αυτές τίθενται από την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. 

«Στο ως άνω πλαίσιο και μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες, υποστηρίζει και συνδράμει τις δράσεις και επιλογές του αρμόδιου υπουργείου κατά τη χάραξη από αυτό της πολιτικής στον τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με γνώμονα τις γενικές αρχές του άρθρου 3 του Ν. 4070/2012, μεταξύ των οποίων η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος μέσω της εξυπηρέτησης στόχων κοινωνικού χαρακτήρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ads