Άμεσος είναι ο κίνδυνος να κλείσει οριστικά ο ραδιοσταθμός Βήμα Fm και να επιστραφεί η συχνότητα στο κράτος, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις.

Οι τεχνικοί του Βήμα 99.5, μέσω του Δημήτρη Κοττάκη (ένας από τους ηχολήπτες) σε post του στην επίσημη σελίδα του σταθμού στο facebook, στρέφονται εναντίον της Alter Ego, και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Ως μια επιχείρηση με «επικίνδυνα αυξημένο παθητικό» και με «σοβαρότατα προβλήματα ταμειακής ρευστότητας» που χρήζει αναδιάρθρωσης ή και λύσης-εκκαθάρισης, αντιμετωπίζει η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη τον Βήμα 99.5.

Αυτή ήταν η απάντηση της Alter Ego, την οποία δημοσιεύει το e-tetradio.gr,, στην πρόταση που της κατατέθηκε από τους απλήρωτους εργαζόμενους, για μερική αναδοχή του χρέους προς αυτούς από την νέα μεγαλομέτοχο της «Βήμα FM A.E.», που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταβολή κάποιων από τα δεδουλευμένα τους.

Όπως επισημαίνεται στην απάντηση της εταιρείας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διενέργεια οικονομικού, διαχειριστικού και φορολογικού ελέγχου για το ραδιοσταθμό. Μετά τη λήξη του, η Alter Ego δήλωσε ότι εντός των ημερών ή θα κινηθεί για να αντιμετωπίσει το ζήτημα ή θα θέσει τον Βήμα 99.5 σε λύση κι εκκαθάριση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ο σταθμός θα πάψει να εκπέμπει οριστικά, με την άδειά του να επιστρέφεται στο κράτος.
ΒΗΜΑ 99.5