Οι νέες τεχνολογίες παρασύρουν το βιβλίο στη ψηφιακή εποχή. Αν και πολλοί παραμένουν οπαδοί και πιστοί στο χαρτί, είναι γεγονός πως οι σελλίδες μπορούν πλέον να αντικατασταθούν από την οθόνη ενός υπολογιστή. 

Ads

 
Τα ηλεκτρονικά βιβλία, μέσω του διαδικτύου, μπορούν πλέον είτε να αγοραστούν, είτε να κατεβούν στο υπολογιστή σας, ελεύθερα, χωρίς κόστος.  Δυστυχώς η ελληνική βιβλιογραφία δεν έχει ιδιαίτερη παρουσία σε αυτόν τον τομέα, με αποτέλεσμα οι επιλογές να περιορίζονται σε  αγγλικά βιβλία.
 
Ελεύθερα βιβλία…
 
Το www.gutenberg.org ειναι η πρώτη ιστοσελίδα που προώθησε τα δωρεάν ψηφιακά βιβλία. Με περισσότερους από 36.000 στη βιβλιοθήκη του αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές δωρεάν ebooks. Προαιρετικά, ο καθένας μπορεί να κάνει μία δωρεά ώστε να ενισχύσει το site.
 
Ελληνικά βιβλία μπορείτε να βρείτε στο www.ebooks4greeks.gr. Μία λίστα από επιλεγμένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, σε διάφορες κατηγορίες, αλλά και επιστημονικά βιβλία και σχολικά εγχειρίδια, ενδέχεται να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας. Άλλωστε πρόκειται για μία νέα ιστοσελίδα που φιλοδοξεί στο μέλλον να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμός ποιοτικών βιβλίων, σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία θα προσφέροντα ελεύθερα και δωρεάν.
 
Μία ακόμα ιστοσελίδα είναι η www.freebookspot.es. Χωρίς καμία εγγραφή μπορείτε να επιλέξετε και να κατεβάσετε, ελεύθερα, βιβλία, που σας ενδιαφέρουν.  Μεγάλη ποικιλία βιβλίων θα βρείτε και στο www.free-ebooks.net, στο οποίο υπάρχουν ακόμη και περιοδικά. Παράλληλα, τo free-ebooks.net δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε κάποιο βιβλίο.
 
Σημειώνεται πως το downloading στην εν λόγω ιστοσελίδα έχει περιορισμό,  επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάσουν έως 5 αρχεία pdf το μήνα. Για απεριόριστο κατέβασμα αρχείων θα πρέπει να γραφτείτε μέλη, καταβάλλοντας 8 δολάρια το μήνα.  Τέλος, μία ακόμη ιστοσελίδα για δωρεάν βιβλία είναι και το www.manybooks.net, στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 29.000 διαφορετικά ebooks, σε πολλές γλώσσες και κατηγορίες. 

Πηγή: flowmagazine.gr