Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος «Δραχμή», Θεόδωρος Κατσανέβας κατά του χρήστη της Wikipedia Diu, Δημήτρη Λιούρδη, με την οποία ζητούσε την διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το βιογραφικό λήμμα για τον ίδιο στον ιστότοπο της Βικιπαίδεια, το οποίο σχετίζεται με τη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πεθερού του Θεόδωρου Κατσανέβα, στην οποία τον χαρακτήριζε «όνειδος» της οικογένειας.

Ads

Το δικαστήριο έκρινε πως «η προσωπικότητα του αιτούντος δε χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας», σημειώνοντας επίσης πως η αναφορά «δεν είναι παράνομη». Όπως αναφέρεται στην απόφαση το δικαστήριο τόνισε αναλύοντας τις δύο διαθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου πως «η μη επανάληψη περιεχομένου της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη δε συνεπάγεται την απάλειψή του από την πρώτη». Για το περιεχόμενο του λήμματος, το δικαστήριο τόνισε πως «δεν διαφοροποιείται από τα αναγραφόμενα της διαθήκης, ούτε η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του».

Διαβάστε επίσης: Είμαστε όλοι Diu!

Σημειώνεται πως η αγωγή που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος «Δραχμή», με την οποία ζητεί το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ από τον Δημήτρη Λιούρδη, αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2016.

Ads