Βίντεο από τον αγιασμό των υδάτων στη Νάξο που έπαιξε ως φετινό από τον εορτασμό των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων και με παρατηρήσεις για τους πιστούς και τον παπά που δεν φορούν μάσκες και συνωστίζονται, έπαιξαν τα δελτία ειδήσεων του Σκάι, του Alpha και του Star ενώ στην πραγματικότητα το βίντεο ήταν του 2015.

Ads

Όπως γράφει το e-tetradio.gr, πληροφορίες μέσα από τα ίδια τα κανάλια ανέφεραν ότι κάποιος άλλος χρήστης ανέβασε το ίδιο βίντεο με ημερομηνία 2021 και για αυτό παραπλανήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Σκάι ανέφερε παρουσιάζοντας το βίντεο ότι «ο ιερέας τελεί τον αγιασμό των υδάτων, και, στη συνέχεια, από τους πιστούς ένας, ο πιο τολμηρός, θα πέσει στη θάλασσα για να πιάσει τον τίμιο σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι που βρίσκονται πάνω στο καΐκι και τον χειροκροτούν. Να σημειώσουμε, το είδαμε και στα πλάνα, ότι οι πιστοί δεν φορούν μάσκα, ούτε ο ιερέας, ούτε οι πιστοί που έχουν επιβιβαστεί πάνω στο σκάφος» ενώ σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα άλλα δύο κανάλια με τον Alpha να αναφέρει χαρακτηριστικά «ο ιερέας που βλέπετε πάνω σ’ ένα καΐκι μαζί με πιστούς, ανάμεσά τους και παιδιά, χωρίς κανένας να φοράει μάσκα, τέλεσαν τον αγιασμό στη θάλασσα».

image

Ads

image

Μάλιστα, η τοπική ιστοσελίδα Naxostimes ανέφερε ότι «Ναξιώτες που είδαν το σχετικό βίντεο-ρεπορτάζ, παραξενεύτηκαν αφού ήξεραν ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο στο νησί την ημέρα των Θεοφανείων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Άννας που έχει γίνει η λήψη».

Μάλιστα, επειδή στο νησί όλοι λίγο πολύ γνωρίζονται είδαν γνωστούς και φίλους ή ακόμα και τον εαυτό τους να «πρωταγωνιστούν» στο συγκεκριμένο βίντεο, φυσικά χωρίς μάσκες και τήρηση λοιπών μέτρων προστασίας, αφού το βίντεο είναι προ πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχοντες στο βίντεο σκέφτονται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.