Ξεκινά σήμερα στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η αποσφράγιση των έξι φακέλων των εταιρειών που κατέθεσαν για τηλεοπτική άδεια.

Ads

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης, η οποία θα γίνει στα γραφεία του ΕΣΡ χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ή καμερών, μπορούν να παρίστανται και να ενημερώνονται όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών που αιτούνται για μια άδεια. Έτσι, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ αρχίζει η διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου των στοιχείων, η οποία μπορεί να πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα στοιχεία και κυρίως το “πόθεν έσχες” των ενδιαφερομένων, οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ στο φάσμα μιας δεκαετίας.

Για την 7η άδεια η οποία δεν διεκδικήθηκε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αυτή θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει για το θέμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι φάκελο για μια τηλεοπτική άδεια έχουν καταθέσει κατά σειρά οι εξής εταιρείες: Ειδήσεις Nτοτ Kομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), Antenna TV ΑΕ (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon) και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ. Με αυτή τη σειρά θα γίνει και το άνοιγμα των φακέλων.