Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση – με δημοσιογραφικές προεκτάσεις – δίνει ο Κώστας Βαξεβάνης με άρθρο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του koutipandoras. Νωρίτερα το Ποτάμι είχε εκδώσει ανακοίνωση καταγγέλλοντας πως το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ δημιουργεί έναν “απόλυτα ελεγχόμενο φορέα”.

Ads

Σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για “προκλητικές δαπάνες” στις μικτές παραγωγές του παρελθόντος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στο Ποτάμι “γνωρίζουν” τις σπατάλες αυτές. “Για να μάθει για τις σπατάλες ο ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσει κάποια στελέχη του – ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη”, ανταπάντησε το Ποτάμι.

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Σε άρθρο του με τίτλο “Να το πάρει το ποτάμι Σταύρο μου;” αναφέρει πως “ποτέ δεν ήσουν καλός δημοσιογράφος” και πως ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε εκπομπή με 4-5 εργαζόμενους που κόστιζε 20.000 ευρώ. Παραθέτει μάλιστα και βίντεο από την εν λόγω εκπομπή με συνέντευξη στον Λουκά Παπαδήμο.

Διαβάστε επίσης: Θεοδωράκης κατά Αρβανίτη – Βαξεβάνη για την ΕΡΤ

Ads

Ολόκληρη το άρθρο

Αγαπητέ Σταύρο

Ποτέ δεν ήσουν καλός δημοσιογράφος και έτσι δεν μου κάνει εντύπωση που σε μια ανακοίνωση μερικών σειρών έχεις τόσες ανακρίβειες για γνωστά και εμφανή γεγονότα. Έτσι λοιπόν κατανοώ το έλλειμα και απλώς σημειώνω:

1. Δεν είμαι και δεν ήμουν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήμουν κανενός κόμματος αν και είμαι και δηλώνω Αριστερός. Αλλά πάνω απ όλα είμαι δημοσιογράφος. Δηλαδή η πολιτική μου άποψη δεν με εμποδίζει να ασκώ τη δημοσιογραφία ανεξάρτητα και μαχητικά. Όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις φωτογραφία μου, όπως δικιές σου, ούτε με το Σημίτη, ούτε με το Γιάννο,ούτε με τον Άκη, ούτε με την οικογένεια Παπανδρέου. Όχι γιατί δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες φωτογραφίες ως δημοσιογράφος, αλλά γιατί η αντίληψή  μου δεν μου επέτρεπε να ακίζομαι ναρκισσιστικά με την εξουσία. Αντιθέτως έχω πολλές από πολέμους και αρκετές με χειροπέδες που μου φόρεσαν γιατί  υπερασπίστηκα τη δημοσιογραφία. Εν ολίγοις είμαι δημοσιογράφος και όχι κονφερανσιέ. Είμαι Αριστερός αλλά όχι δημοσιοσχεσίτης της εξουσίας.

2. Δεν εργάζομαι στο “Κόκκινο”, άρα μάλλον είναι δύσκολο να με άκουσε κάποιος στο “Κόκκινο” να λέω πως θα πάω στην ΕΡΤ.

3. Δεν θα πάω στην ΕΡΤ και ούτε μου πρότεινε κάποιος να πάω. Αντιθέτως βρίσκομαι στα πρόθυρα συμφωνίας με ιδιωτικό κανάλι.

Αν παρ’ όλα αυτά ρωτηθώ από κάποιον για το κόστος και τις σπατάλες στην ΕΡΤ, εκεί μπορώ να πω πολλά. Μπορώ να αντιπαραθέσω δηλαδή στοιχεία και να ρωτήσω πώς μια εκπομπή έρευνας όπως “το Κουτί της Πανδώρας”, με 20 εργαζόμενους που γύριζε όλο τον κόσμο στοίχιζε 18.000 ευρώ (με δημοσιευμένα στοιχεία Σταύρο μου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ενώ μια εκπομπή σου που γυριζόταν σε ένα στούντιο και στην οποία πρόσφερε όλα τα μέσα Παραγωγής η ΕΡΤ, ενώ εσύ είχες 4-5 δημοσιογράφους, στοίχιζε 20.000 ευρώ κάθε βράδυ. Είναι σωστό το νούμερο Σταύρο μου που γράφουν; Γιατί δεν υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία; Μήπως τα έχεις; Πόσο κόστιζε δηλαδή μια συνέντευξη σαν αυτή που βρήκα στο youtube, όπου λιβανίζεις τον Παπαδήμο;

Επίσης να σου πω Σταύρο μου πως δεν είναι ντροπή να έχουν δουλέψει άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην ΕΡΤ. Ντροπή είναι να σου αποδίδουν πως ως δημοσιογράφος υπηρέτησες περισσότερο τα αφεντικά και λιγότερο τη δημοσιογραφία. Ντροπή είναι επίσης όταν επιλέγεις την πολιτική, να κάνεις τρεις στις τρεις ερωτήσεις στη Βουλή που σχετίζονται με τον Μπόμπολα.

ΥΓ. Αν Σταύρο δεν έχεις γράψει εσύ την ανακοίνωση, σου ζητώ συγνώμη. Με μπέρδεψε η επιφανειακή προσέγγιση και η επιπόλαιη δημοσιογραφία που αποπνέει.

Στοίχιζε αυτή η εκπομπή Σταύρο 20.000 ευρώ;