Σε δημόσια απολογία προέβη ο κινηματογραφικός κολοσσός Paramount Pictures μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε αφίσα για την προώθηση της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές τα Χελωνονιτζάκια, καθώς περιείχε αναφορές στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ads

Η αφίσα δείχνει τους τέσσερις animation πρωταγωνιστές να πηδούν από έναν ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη τη στιγμή που αυτός εκρήγνυται. Ακριβώς από κάτω, με έντονα γράμματα, διακρίνεται η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στην Αυστραλία: 11 Σεπτεμβρίου.

«Λανθασμένη κίνηση. Κακό γούστο», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. Ένας άλλος αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν κανείς από τους εμπλεκόμενους να μην παρατηρήσει τον άμεσο συνειρμό.

image

Ads

Μετά από την έντονη κριτική που ακολούθησε, η εταιρείας κατέβασε  τις σχετικές αφίσες από τους λογαριασμούς της σε Facebook και Twitter.

«Ο συνδυασμός φωτογραφίας και ημερομηνίας ήταν λάθος», ανακοινώθηκε από το αυστραλιανό παράρτημα της Paramount. «Λυπούμαστε βαθύτατα που χρησιμοποιήσαμε τα συγκεκριμένα εικαστικά για την προώθηση της ταινίας στην Αυστραλία. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν και αμέσως λάβαμε δράση για τη διευθέτηση του θέματος».