Να συμμετέχουν από εδώ και στο εξής σε ενημερωτικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης αποφάσισαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος με τη συμμετοχή και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ads

 
Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μεγάλο λάθος αλλά αφού η Βουλή νομιμοποίησε τη λειτουργία της ΔΤ με την ψήφιση νέου νόμου ΝΕΡΙΤ, αίρουν το «εμπάργκο». Επιπλέον αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει στη Βουλή αν και με επιφυλάξεις τη διάταξη για την προσωρινή άδεια ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής.
 
Μεταξύ άλλων η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι ο κίνδυνος για νέα μέτρα με την επωνυμία των «διαρθρωτικών» ή των «στοχευμένων» είναι ορατός. Αυτό, όπως επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, θα έχει ως μοναδική συνέπεια την περαιτέρω απομείωση των εισοδημάτων και την αποδιάρθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών.
 
«Η κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει απολύτως σαφές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων, με όποια επωνυμία επιχειρηθεί να επιβληθούν» τονίζει.
 
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να ανέβουν οι τόνοι και να εκφραστεί η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και η κυβέρνηση να θέσει ως πλαίσιο το τρίπτυχο: αναδιάρθρωση του χρέους, διόρθωση του προγράμματος προσαρμογής και καθορισμός αναπτυξιακών προτεραιοτήτων.
 
Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε επίσης να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα πρόταση νόμου για τη διαφάνεια του πολιτικού χρήματος.