Πώς αισθάνονται, άραγε οι προερχόμενοι από την κεντροαριστερά υπουργοί Κυρ. Πιερρακάκης, Π. Τσακλόγλου κα ή βουλευτές, όπως ο Χ. Θεοχάρης κα, βλέποντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη να δοξάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει με άνεση ότι μιλά τακτικά μαζί του;

Ads

Τι να σκέφτονται οι κεντρώοι υποστηρικτικές του Κ. Μητσοτάκη, όπως η Α. Διαμαντοπούλου και ο Γ. Φλωρίδης, παρακολουθώντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να επανέρχεται στο προσκήνιο για να βγάλει ΠΑΣΟΚτζή τον Βελόπουλο και να βοηθήσει τη ΝΔ να μη χάσει ψήφους προς τα δεξιά;

Ο ΛΑΟΣ (Βορίδης, Πλεύρης, Γεωργιάδης) είναι μέσα στη ΝΔ. Απλώς με τη βοήθεια ενός πανίσχυρου προπαγανδιστικού μηχανισμού φιλοτεχνήθηκε για τον Κ. Μητσοτάκη το προφίλ ενός φιλελεύθερου που απευθύνεται και στο προοδευτικό ακροατήριο.

Στην πράξη ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι ο ίδιος εκφράζει την αριστερά της δεξιάς αλλά η φασαρία που κάνει το ακραίο κέντρο για να τον στηρίξει του προσφέρει άλλοθι ανοίγματος προς τον δικό τους χώρο.

Ads

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένας αυταρχικός ηγέτης που αναζητά συμμάχους με οπορτουνιστικούς όρους για να εδραιώσει την εξουσία του. Δεν έχει αναστολή να βάλει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον Πέτρο Τατσόπουλο που είναι υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους και την ίδια ώρα να αφήνει ελεύθερες τις δυνάμεις των συνεδρίων γονιμότητας.

Για τον Γ. Καρατζαφέρη, είναι ο σημαντικότερος πολιτικός του 21ου αιώνα στην πατρίδα μας. Ωραία περνάνε.