Ο Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί ως Πρωθυπουργός στις 4-11-13, μέσα από την εκπομπή «Ανατροπή»  ότι «σε ένα χρόνο από σήμερα όλη η Ελλάδα θα έχει δωρεάν ασύρματο WiFi  iντερνετ».

Ads

Παρότι ισχυρίστηκε ότι «το είχε ψάξει», η εξαγγελία δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Αλλά ούτε ο οικοδεσπότης της εκπομπής Γ. Πρετεντέρης, ούτε τα ΜΜΕ που φρόντισαν να το διαφημίσουν, μπήκαν ποτέ στον κόπο να το επισημάνουν.

Ούτε όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν απλώς πυροτέχνημα μερικών wifi-spots σε ελάχιστα κεντρικά σημεία, που ούτε αυτό υλοποιήθηκε ποτέ.

Oι Παππάς και Γαβρόγλου ανακοίνωσαν χθες ότι οι φετινοί πρωτοετείς φοιτητές θα λάβουν επιδότηση για την πρόσβαση τους στις υπηρεσίες του ίντερνετ. Η δράση «ευρυ-where» θα κοστίσει πολλαπλάσια από τα 15 εκατ. με τα οποία ισχυριζόταν ότι θα γέμιζε δωρεάν ασύρματο ίντερνετ τη χώρα η ΝΔ. Η χθεσινή κυβερνητική εξαγγελία πέρασε παρόλα αυτά στα ψιλά, αν πέρασε καθόλου στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.

Ads

Κανονικά, θα έπρεπε να εξευρεθούν πόροι για όλους τους φοιτητές, όχι μόνο τους πρωτοετείς, προκειμένου να διευκολυνθεί η φοίτηση και η πρόσβαση τους στο διαδίκτυο και να ανακουφιστούν  οι οικογένειές τους.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, αντίθετα με τις εξαγγελίες Σαμαρά, η εξαγγελία της σημερινής κυβέρνησης θα πρέπει να  υλοποιηθεί στο ακέραιο και χωρίς καθυστερήσεις.