Ένας στους δύο δεν μπορεί να φύγει φέτος το καλοκαίρι.

Ads

Η πλατφόρμα άνοιξε και αιτήσεις υποβάλλονται ήδη: 200.000 τυχεροί θα πάρουν voucher 150 ευρώ για τη διαμονή τους και οι πιο τυχεροί, αυτοί που έχουν αναπηρία πάνω από 67%, θα πάρουν 200 ευρώ.

Αυτή είναι η ιδέα που είχε η κυβέρνηση για να απαντήσει στο πρόβλημα τον ανατιμήσεων, της ακρίβειας στην ενέργεια και της αύξησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά που εμποδίζουν τους μισούς Έλληνες να κάνουν διακοπές.

Συγκλίνουσες έρευνες έχουν δείξει ότι ένας στους δύο δεν μπορεί να φύγει φέτος το καλοκαίρι, ενώ και αυτοί που θα φύγουν, θα κατευθυνθούν κυρίως στα εξοχικά τους, στα εξοχικά φίλων, στα χωριά τους.

Ads

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το τουριστικό θαύμα που θα φέρει έσοδα που θα ξεπεράσουν, όπως όλα δείχνουν, το ρεκόρ του 2019.

Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας κάνουν το γύρο του κόσμου, το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο, και ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Έλον Μασκ, διάλεξε για τις διακοπές του τη Μύκονο, η οποία είναι εξωτική για τους περισσότερους Έλληνες – μπορούν να τη βλέπουν μόνο σε φωτογραφίες, όπως άλλωστε τόσα άλλα κυκλαδονήσια.

Τα νησιά “βουλιάζουν” με ξένους παραθεριστές που, επειδή αφήνουν τα ωραία ευρώ τους στη χώρα μας, δεν υποχρεούνται και σε καραντίνα εφόσον νοσούν με Covid-19. Μπορούν να μεταδίδουν ελεύθερα αφού πληρώνουν.

Προφανώς με 150 ευρώ δεν περνά κανείς ούτε μια μέρα σε ένα δημοφιλές θέρετρο – του φτάνουν οριακά για το πλοίο πήγαινε – έλα, το room to let, άντε και ένα πιτόγυρο των 3,5 ευρώ, που θα λεγε και ο Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα “τουρισμός για όλους” είναι ένα ωραίος ευφημισμός για να γίνει πιο υποφερτός ο καύσωνας για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε καν το κλιματιστικό στο διαμερισματάκι τους.