Μπορεί και να μην το ξέρετε, γιατί φυσικά έγινε κάθε προσπάθεια για συσκότιση, αλλά ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την ανελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, αναφερόμενος στην 108η θέση της χώρας στην κατάταξη των “Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” και στην 40η στην αντίστοιχη του Reuters.

Ads

Δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος γι αυτή την κατάσταση σημειώνοντας ότι  “τους πολίτες οποιασδήποτε χώρας θα πρέπει να τους απασχολεί. Αλλά νομίζω όλοι ξέρουμε γιατί έχουμε φτάσει εκεί”. “Όποιος νομίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται γιατρό”, πρόσθεσε με την παρατήρηση ότι “έχουμε φτάσει στο σημείο που λέμε  (ενν.στο ΙΣΝ) τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό”.

Η κυβέρνηση, που αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει το – παγκοσμίως γνωστό πια- πρόβλημα, αντιμετωπίζει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γι αυτό το σπουδαίο ζήτημα ως “τοξική αντιπολίτευση” που μπορεί να ευθύνεται ακόμη και για τις πρόωρες εκλογές!

Όταν, όμως, αντίστοιχες επισημάνσεις κάνει ο πρόεδρος του ΙΣΝ, που προφανώς δεν έχει πολιτικό κίνητρο, τότε η θέση της κυβέρνησης γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Τι να απαντήσει σε έναν μεγάλο δωρητή που έχει στηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας με εντυπωσιακό τρόπο;

Ads

Επειδή ακριβώς δεν μπορούν να σταθούν απέναντι σ αυτή την κριτική, κάνουν πως δεν άκουσαν αφού φρόντισαν να ακουστεί όσο το δυνατόν λιγότερο.

Λίγους μήνες πριν το ΙΣΝ είχε ανακαλέσει δωρεά στο υπουργείο Πολιτισμού λόγω καθυστερήσεων στο έργο για την ανάδειξη και προστασία των ευρημάτων της περιοχής του Φαληρικού Όρμου.

Τότε ψέλλισαν κάποιες γραφειοκρατικού τύπου δικαιολογίες και το άφησαν να το πάρει το ποτάμι.

Αλλά όσο δύσκολο είναι να κρύψεις έναν ελέφαντα μέσα σε ένα σπίτι, όσο μεγάλο και αν είναι, τόσο δύσκολο γίνεται να εξαφανίσουν τις κυβερνητικές ευθύνες για την χειραγώγηση των ΜΜΕ και την κατάντια της δημοσιογραφίας.

Άλλωστε, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ο ελέφαντας θα πιάνει όλο και μεγαλύτερο χώρο.