Κάθε φορά που το πολιτικό σύστημα είναι σε αναστάτωση μεταχειρίζεται τα ίδια τεχνάσματα για να αποκρούσει ένα σκάνδαλο. Έτσι ξεκίνησε και η υπόθεση Τσοχατζόπουλου π.χ. αλλά στο τέλος οι σύντροφοί του έκαναν πως δεν τον γνώριζαν. Έτσι θα τελειώνει και η Novartis…

Ads

Οι εμπλεκόμενοι έχουν επικαλεστεί πανομοιότυπα επιχειρήματα για να αμφισβητήσουν το αποδεικτικό υλικό: «Κουκουλοφόροι» οι προστατευόμενοι μάρτυρες, «σκευωρία» η δικογραφία που ξεκινά από το FBI, «παρέμβαση στη δικαιοσύνη» οι δηλώσεις των αρμόδιων πολιτικών.

Το Tvxs.gr αποκάλυψε την ύπαρξη πρώην υπουργού που ζήτησε να καταθέσει στις αμερικανικές αρχές υπό το καθεστώς του «προστατευόμενου μάρτυρα» και το βράδυ της Δευτέρας ήρθε στο φως και το όνομα του. Ο πρώην Υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς, μπορεί να υποστήριξε πως δεν ζήτησε να μπει σε καθεστώς «προστατευόμενου μάρτυρα», αλλά ομολόγησε πως συζητούσε με τις ΗΠΑ ώστε να συνεισφέρει στις έρευνες για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης», παραδεχόμενος μάλιστα ότι δρούσε εν αγνοία του κόμματός του!

Είναι το ίδιο πρόσωπο που το 2014 υποστήριζε οτι ο Άδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους κατά 200 εκατ. ευρώ. Η παραδοχή του πρώην Υπουργού καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα περί «σκευωρίας» ή «κουκουλοφόρων» ή «κυβερνητικής παρέμβασης» και έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την κοινή υπερασπιστική γραμμή των εμπλεκομένων.​ Μ​οιάζει να αναζητούσε εξιλέωση, «δίνοντας» άλλους στις αρχές !

Ads

Όσο αποκαλύπτονται στοιχεία, όλο και περισσότεροι θα διαχωρίζουν τη θέση τους. Όπως λέει και το ανέκδοτο, “την κάνουμε σιγά-σιγά”…