Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την περσινή άνοιξη, το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στήριξε τη θριαμβολογία του για τον “Μωυσή” Κυρ. Μητσοτάκη στη διασπορά της κινδυνολογίας ότι θα συνέβαιναν φοβερά και τρομερά πράγματα αν δεν είχε προηγηθεί της υγειονομικής κρίσης η εκλογική νίκη της ΝΔ.

Ads

Σαν δηλητήριο διαχύθηκε η υπόθεση εργασίας “τι θα συνέβαινε αν…” και κεντρικά πρόσωπα της εκφοβιστικής προπαγάνδας έγιναν ο Π. Πολάκης  και ο Π. Καμμένος για λόγους που είναι εύκολο να υποθέσει κανείς.

Η εικόνα που φιλοτεχνήθηκε ήταν ότι είμαστε πολύ τυχεροί που μας σώζει ο Κυρ. Μητσοτάκης γιατί, διαφορετικά, θα είχαμε βυθιστεί στο χάος διαχειριστικής αναποτελεσματικότητας, ιδεοληψιών, πολιτικής ασυναρτησίας και ακραίου λαϊκισμού.

Χάρη στην άριστη οργάνωση των πιο φανατικών του αντιΣΥΡΙΖΑ μπλοκ, η κατασκευασμένη αυτή θεωρία πήρε μεγάλη διάσταση και υιοθετήθηκε ακόμη και από προοδευτικούς πολίτες που είναι ευάλωτοι στην παραπληροφόρηση.

Ads

Οποιος παρακολούθησε την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο ΕΣΥ -που δεν μετέδωσε η ΕΡΤ με απροκάλυπτη μεροληψία-, ακόμη και αν είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα έμεινε, το λιγότερο, ήσυχος για το γνήσιο ενδιαφέρον της για τη δημόσια υγεία, για τη βούλησή της να συνδιαμορφώσει προτάσεις ακούγοντας τους υγειονομικούς, τους επιστήμονες, τους ασθενείς και για τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει προς αναζήτηση των καλύτερων λύσεων.

Oσοι έχουν σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε όλους ανασφάλιστους χωρίς καμία προϋπόθεση, σεβάστηκε το προσωπικό βάζοντας τέλος στη θλιβερή παράδοση των απλήρωτων εφημεριών, έκανε όσες μόνιμες προσλήψεις μπόρεσε και δημιούργησε όσες νέες ΜΕΘ πρόλαβε. Σίγουρα λοιπόν, αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, η πολιτική στην υγεία και η διαχείριση της πανδημίας θα ήταν καλύτερη.

Από εκεί και μετά, το βασικό σημείο από την σημερινή εισήγηση του κ. Τσίπρα,  ότι δηλαδη «η βασική μας δέσμευση σήμερα είναι ότι θα ακούσουμε και θα συνδιαμορφώσουμε μαζί με τους ανθρώπους… » δεν ήταν σαφές, ούτε αρκετό. Οι πολίτες περιμένουν όχι τόσο να συνδιαμορφώσουν, όσο να ακούσουν  την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νέο ΕΣΥ. Πως θα είναι τα πράγματα και που θα βρεθούν τα χρήματα. Χρειαζόταν  πρώτα να ολοκληρωθεί και μετά να παρουσιαστεί. Διαφορετικά δεν παράγεται μεγάλο  πολιτικό αποτέλεσμα. Aν και επικοινωνιακά, η μορφή παρουσίασης ήταν σύγχρονη και πρωτότυπη, ασυνήθιστη για τα δεδομένα των ελληνικών κομμάτων.