Το νέο αιματοκύλισμα στην «Πορεία της Επιστροφής» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή, εκτός από την υπέρμετρη χρήση βίας κατέδειξε την υποκρισία της διεθνούς κοινότητας και τη συμβολή της στο συνεχιζόμενο αδιέξοδο.

Ads

Στις διαδηλώσεις 20.000 Παλαιστίνιων που διεκδικούν την επιστροφή για τους 700.000 που έχουν εκδιωχθεί από τα εδάφη τους εδώ και 70 χρόνια, δολοφονήθηκαν 9 άτομα, ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος ενώ τραυματίστηκαν εκατοντάδες. Προστίθενται στους 18 νεκρούς της περασμένης εβδομάδας σε μια ακατανόητη επίδειξη βίας και αγριότητας.  

Οι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν με πραγματικά πυρά άμαχους διαδηλωτές που εκτός από την αγανάκτηση, επιχειρούν να εκδηλώσουν και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους μετά από έντεκα χρόνια παράλογης και παράνομης πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας, όπου δεν επιτρέπεται ούτε η ύπαρξη βασικών ανθρώπινων υποδομών. 

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί απαθής την αιματοχυσία, χωρίς οι προσχηματικές και υποτονικές εκκλήσεις όπως του ΟΗΕ, να αποτρέπουν τη συνέχιση της μακάβριας καταμέτρησης νεκρών και τραυματιών και τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις 19 Μαΐου.  

Ads

Σε ένα επίκαιρο ρόλο Πόντιου Πιλάτου «νίπτουν τας χείρας των» για να ξεπλύνουν το αίμα των αμάχων και την ευθύνη τους στη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία, που απομακρύνει κάθε πιθανότητα λύσης στην πολύπαθη περιοχή.