Η Αντιγόνη παραβίασε το νόμο γιατί γεννήθηκε για να αγαπά, όπως είπε στον Κρέοντα που την τιμώρησε με θάνατο επειδή έθαψε τα άταφα αδέρφια της.

Ads

Οταν πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι σε μια αμφιλεγόμενης κυριότητας νησίδα και ένα κοριτσάκι κείτεται νεκρό στη λάσπη για μέρες, μια κυβέρνηση με στοιχειώδη σεβασμό στις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές, δεν τηλεφωνεί απλώς στην ηγεσία της απέναντι χώρας για να της υποδείξει την ευθύνη της.

Φωνάζει για να ακουστεί σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Αναζητά βοήθεια στην ΕΕ που μπορεί να πιέσει την Τουρκία, κινητοποιεί διεθνείς οργανώσεις και διεθνή ΜΜΕ με συνεντεύξεις, άρθρα, εκκλήσεις.

Δεν αρκείται σε ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ που καταγγέλλουν… τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Οταν συντελείται μια τέτοια ανθρωπιστική τραγωδία, η επίκληση των συνόρων είναι όπως η επιχειρηματολογία του Κρέοντα: Ενα ψυχρό πρόσχημα για την καταπάτηση του υπέρτατου νόμου που είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης διακόπτει τις διακοπές του στα Χανιά για να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο. Εχει σπίτι εκεί, μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο όπως δεν θα ήθελε να θυμόμαστε, και με την ευκαιρία θα απευθυνθεί και στο θρησκευόμενο κοινό από μια εμβληματική για την ορθοδοξία Εκκλησία.

Για τους χριστιανούς, εφόσον πιστεύουν στην αλληλεγγύη, η μικρή Μαρία που έχασε τη ζωή της στον Έβρο από δάγκωμα σκορπιού θα έπρεπε να είναι το πρόσωπο στην εικόνα που προσκυνούν. Θα το ήθελε και η Παναγία.