Την ημέρα που το ΚΙΝΑΛ ρωτούσε στη Βουλή γιατί δεν παύεται η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε τo σκάνδαλο Novartis, o υπουργός Δικαιοσύνης φρόντισε να ζητήσει την κατάργηση όλης της Εισαγγελίας Διαφθοράς διά της συγχώνευσης με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος. Δηλαδή «συνοπτικές διαδικασίες»…

Ads

Εντελώς συμπτωματικά, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί σε βάρος της Τουλουπάκη, οι μεθοδεύσεις για την εξουδετέρωσή της συνεχίζονται απροκάλυπτα. Τραγική ειρωνεία ότι η Εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς είχε δημιουργηθεί- αποσχιστεί από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος το 2013, όπως είχε εκτιμηθεί τότε, για να αφαιρεθεί η δικογραφία της Λίστας Λαγκάρντ από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη. Λίγα χρόνια μετά η Εισαγγελία καταργείται- συγχωνεύεται με την Οικονομική, προκειμένου να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από την Τουλουπάκη. Όπως βολεύει κάθε φορά. Μάλιστα, κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάργηση της Εισαγγελίας είναι η «χρυσή τομή» που βρέθηκε προκειμένου ο αρμόδιος Υπουργός να μην αναλάβει το ηθικό βάρος να θέσει σε αργία τη γνωστή εισαγγελέα.

Με το επίπεδο της θεσμικής κατρακύλας που έχει καταλάβει τη χώρα, δεν αποκλείεται αν κάποιος άλλος εισαγγελέας αρχίσει να ερευνά κάποιο άλλο σκάνδαλο διαφθοράς να καταργήσουν όλη την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος. Αν και φαίνεται πώς το παλιό πολιτικό προσωπικό έχει πάρει τα μέτρα του. Και έχει φροντίσει να μετατρέψει την Ελένη Τουλουπάκη στο ιδανικό θύμα για παραδειγματισμό όσων δικαστικών λειτουργών διανοηθούν να εκπληρώσουν την αποστολή τους:

Η Ελένη Τουλουπάκη απειλείται συστηματικά από όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis πολιτικούς και μάλιστα με φυλακή, εν ενεργεία υπουργοί έχουν προκαταλάβει και προβλέψει όλες τις δικαστικές εξελίξεις σε βάρος της με αποκορύφωμα την άσκηση ποινικής δίωξης μετά από πρωτοφανείς δικονομικές μεθοδεύσεις. Οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής εκτός από προαποφασισμένες σε σχέση με την τύχη του Δ. Παπαγγελόπουλου εργαλειοποιήθηκαν για να ηθική και ποινική εξόντωση όσων έχουν συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου ενώ μάρτυρες δικαστικοί πάθαιναν επιλεκτική αμνησία ή αναλαμπές στη διάρκεια των ετών. Πρόσφατα έγινε διάρρηξη στο σπίτι της Εισαγγελέως ενώ, όλως τυχαίως, απουσιάζε η αστυνομική φρουρά ενώ μόλις τη Δευτέρα επιχειρήθηκε να αφαιρεθεί και αυτή. H ίδια έκανε λόγο για «πρακτόρικες μεθόδους» και για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής της. Ίσως είναι επιεικής με τους χαρακτηρισμούς.

Ads

Η κυβέρνηση ΝΔ με απόλυτα συντονισμένο σχέδιο και απροκάλυπτες μεθοδεύσεις έχει μετατρέψει ένα κράτος δικαίου σε Κολομβία της Ευρώπης.