Η επιχείρηση εξάρθρωσης μια νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης είναι ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα και συνιστά διάψευση των μύθων που ταύτιζαν την τρομοκρατία με την Αριστερά.

Ads

Η οργάνωση Combat 18 Hellas είναι μια χιτλερική οργάνωση, που ξεπήδησε στα χρόνια της κρίσης. Κατηγορούνται για 20 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια και χώρους προσφύγων και δρούσαν περίπου ανενόχλητοι σε ένα πολιτικό πλαίσιο που θεωρούσε αυτές τις ομάδες περίπου “χρήσιμες”. Διόλου τυχαίο ότι βρέθηκε δίπλα στους « δεν είμαστε φασίστες” διαδηλωτές των συλλαλητηρίων του Μακεδονικού.

Όπως συνέβη και στη Γερμανία με τη νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα που ευθύνεται για τις δολοφονίες αστυνομικών και μεταναστών, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας, η  εξέλιξη αυτή θα έπρεπε να είναι αναμενόμενη: το πιο ακραίο, «ανυπόμονο» τμήμα των νεοναζί, ιδίως μετά τις συλλήψεις, τη δίκη και την αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρούσε σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε δηλώσει σε επίσημο τόνο ότι η τρομοκρατία έχει αποκλειστικά αριστερή προέλευση και ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν απλώς μια εξαίρεση​​, θα πρέπει τώρα να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Αν φυσικά συμφωνήσουν οι κ.κ. Σαμαράς, Γεωργιάδης και Βορίδης, του οποίου το νεοναζιστικό παρελθόν -αλλά και τις προσπάθειες «ξεπλύματος» του έσπευσε να θυμίσει το αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Σάμπυ Μυωνή.

Ads

ΥΓ: Ακόμη αναμένεται μια επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ για τα ρατσιστικά σχόλια του βουλευτή της Θαν. Δαβάκη