Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής στο Σύνταγμα έχουν επισημοποιηθεί και είναι μια σειρά από οργανώσεις, ομογενειακές κυρίως, την ύπαρξη των οποίων αγνοούν οι περισσότερο.

Ads

Αν κάποιος αναζητήσει το παρελθόν και τα πρόσωπα που απαρτίζουν κάποιες από αυτές θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για οργανώσεις με χουντικό παρελθόν, αντικομουνιστική υστερία και μεταμφυλιακές προσεγγίσεις, μεταξύ άλλων, όπως μαρτυρά το πλαίσιο που θέτουν.

Για πρώτη φορά καλούν δειλά κάποια κόμματα και η ίδια ΝΔ σε ανεπίσημο τόνο, όπου ομολογείται κυνικά ότι το Μακεδονικό χρησιμοποιείται καιροσκοπικά ως πρόσχημα για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, να γίνει ότι δεν κατάφεραν οι «παραιτηθείτε». Κάτι που προκαλεί αναταράξεις και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάμεσα στα συνθήματα της Θεσσαλονίκης, ενα αποκαλούσε τους πολιτικούς «προδοτες και πουλημένους». Προκαλεί εντύπωση ότι ούτε αυτο δεν ενοχλεί τους βουλευτές της ΝΔ που θα πάρουν μέρος ψαρεύοντας στα θολα ακροδεξια νερά.

Είναι σαφές ότι οργανωτές ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και θέτουν αντίστοιχο πλαίσιο ενώ μετά το φιάσκο  στη Θεσσαλονίκη κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν είναι υποψιασμένος. Πρόκειται για γραφικούς ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες με πανοπλίες και περικεφαλαία.

Ads

Και επειδή πολλή κουβέντα έγινε, όπως και στο παρελθόν με τους «παραπλανημένους» της Χρυσής Αυγής… Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Πως λέγονται αυτοί που συμμετέχουν και καλούν σε συλλαλητήριο που διοργανώνουν ακροδεξιοί, οι οποίοι μάλιστα βγάζουν και «ψηφίσματα» στο όνομά τους; Την απάντηση ας τη δώσουν όσοι πρόκειται τελικά να στοιχηθούν πίσω τους, γιατί οι υπόλοιποι μάλλον… «τσουβαλιάζουν».