Οταν φτάνει ο καθηγητής φιλοσοφίας του δικαίου και μέλος της «Επιτροπής 2021» Αρ. Χατζής να επικαλείται τη φιλελεύθερη ιδεολογία του για να κάνει έκκληση για τη διάσωση  του Δ. Κουφοντίνα, γίνεται φανερό ότι το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν είναι αρραγές σε σχέση με το συγκεκριμένο πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά ζήτημα.

Ads

Και όταν ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης εξηγεί με άρθρο του στην «Καθημερινή» γιατί δεν πρέπει να πεθάνει ο Δ. Κουφοντίνας, τότε δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να υποστηρίξει κανείς ότι θα είναι βαθύ τραύμα για την ελληνική δημοκρατία ο πρώτος θάνατος κρατούμενου απεργού πείνας.

Σε λίγους μήνες ο Δ. Κουφοντίνας θα μπορεί να ζητήσει αποφυλάκιση με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Την τελική απόφαση, όμως, θα την πάρει το δικαστικό συμβούλιο. Επομένως, θα μπορεί να αναβάλλεται επ αόριστον η έξοδος από τη φυλακή. Οπωσδήποτε, όμως, όταν θα πάρουν σειρά με ανάλογα αιτήματα ο Γιωτόπουλος ή ο Ξηρός, το φάντασμα της 17Ν θα αρχίσει να κόβει βόλτες πάνω από το πολιτικό σύστημα.

Είναι αυτός ένας λόγος που θα μπορούσε να υποθέσει κανείς για να ερμηνεύσει την ακαμψία της κυβέρνησης απέναντι σε έναν απεργό πείνας, καταδικασμένο στη συνείδηση της κοινωνικής πλειοψηφίας για τα ειδεχθή εγκλήματα που έχει διαπράξει, που φαίνεται ότι το εννοεί και είναι έτοιμος να φτάσει ως το θάνατο. Εξαντλούν τη σκληρότητά τους στον τρομοκράτη για να προετοιμάσουν το έδαφος για το νέο κεφάλαιο στην υπόθεση 17Ν που θα ανοίξει με τις αιτήσεις αποφυλάκισης που θα  διεγείρουν τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ads

Ο άλλος λόγος που  μπορεί να σκεφτεί κανείς -και που προκύπτει από συζητήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες- είναι ότι κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν τον Κουφοντίνα νεκρό. Δεν φοβούνται πιθανές ταραχές στην Αθήνα και, αντίθετα, βλέπουν μια μεγάλη πολιτική ευκαιρία στην επίδειξη πυγμής απέναντι στους ταραξίες. Ετσι, η ΝΔ θα ξεπλύνει τη ντροπή του Δεκεμβρίου 2008 όταν κάηκε η Αθήνα επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμοχλεύοντας τη θεωρία των δύο άκρων και θα επιτύχει πλήρη αποπροσανατολισμό από την απολύτως αρνητική για την κυβέρνηση ατζέντα: Πανδημία, Λιγνάδης, ύφεση.

Αν αυτό ισχύει, και μακάρι να μην ισχύει, τότε έχουμε μπροστά μας άγριες καταστάσεις. Και σε τέτοιες καταστάσεις καλό σενάριο ως προς την έκβαση δεν υπάρχει. Μόνο κακό και χειρότερο.

Υπάρχει και η πληροφορία ότι γνωρίζουν που κρύβεται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς και θα τον πιάσουν την κατάλληλη στιγμή. Με βάση αυτή την ανάλυση, η κατάλληλη στιγμή θα είναι μετά τον θάνατο του Κουφοντίνα…