Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, πάνω στον τηλεοπτικό του οίστρο, παρασύρθηκε και έσπασε το ταμπού της δεξιάς που, επικοινωνιακά, προτάσσει το εθνικό του κομματικού συμφέροντος: «Θέλω να φύγει ο Τσίπρας, να μην συμφωνήσει και να κάνει εκλογές» είπε μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ομολογώντας έτσι ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι η επιστροφή του κόμματός του στην εξουσία και του ίδιου στην υπουργική καρέκλα. 

Ads

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την ηγεσία της ΝΔ, κάτι που δεν προξενεί εντύπωση αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πλήρως ταυτισμένος με τον Άδωνι Γεωργιάδη που κάποιες φορές είναι σαν να λέει αυτά που θα ήθελε να πει ο ίδιος αλλά δεσμεύεται από το δήθεν εκσυγχρονιστικό προφίλ του. 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό και εξουσιολαγνεία την ώρα που επενδύει στην καταστροφή, κάνει ό,τι μπορεί για να αποσταθεροποιηθεί η χώρα και να γίνουν εκλογές για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Το σύνθημα που θα έλεγαν αν τολμούσαν να δείξουν απροκάλυπτα το πρόσωπό τους είναι το «Βάστα Σόιμπλε!» αφού εύχονται να τραβήξουν το σκοινί οι πιστωτές μέχρι να σπάσει προκειμένου να βρεθεί σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση. Όχι και πολύ πατριωτικό, ούτε πολύ υπεύθυνο, επίσης καθόλου συμβατό με τον αντιλαϊκισμό που προβάλλει ο Κ. Μητσοτάκης ομνύοντας στον ευρωπαϊσμό και τον μεταρρυθμισμό. 

Ads

Ο Αδ. Γεωργιάδης δεν κρατήθηκε και εξέθεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του. Και ακόμη δεν βρισκόμαστε καν σε προεκλογική περίοδο. Αναλογιστείτε τι θα συμβεί αν πράγματι επιστρέψουν,  χωρίς να έχουν αλλάξει και με νέα απωθημένα για τα χρόνια που έμειναν μακριά από τις καρέκλες της εξουσίας.