Ο θάνατος μιας γυναίκας στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου που τη μετέφερε στο νοσοκομείο, στην Κω, έφερε στο προσκήνιο με τον πλέον τραγικό τρόπο τις ελλείψεις του εθνικού συστήματος υγείας. Το γεγονός ότι η διακομιδή της με ασθενοφόρο δεν ήταν δυνατή και ότι αυτό συμβαίνει σε έναν τουριστικό προορισμό επιβεβαιώνει ότι τα προβλήματα είναι εκρηκτικά.

Ads

Διαβάστε επίσης: Νέα Μάκρη: Νεκρή 19χρονη έγκυος περιμένοντας ασθενοφόρο για ώρες – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ είναι δεδομένες και προφανείς από τη στιγμή που o πρώην υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, η αναπληρώτριά του Μ. Γκάγκα και ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν αναφέρθηκαν στο συγκλονιστικό αυτό γεγονός, ενώ τα φιλομητσοτακικά ΜΜΕ το υποβάθμισαν, όταν δεν το αγνόησαν.

Κανείς δεν ξέρει αν η γυναίκα θα ζούσε εφόσον την είχε παραλάβει εγκαίρως ασθενοφόρο. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι δικαιούταν να έχει αυτή τη δυνατότητα. Όλοι δικαιούνται να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Και από τη στιγμή που αυτό δεν ισχύει, το πρόβλημα είναι μεγάλο και αγγίζει τον πυρήνα της ελληνικής δημοκρατίας.

Ads

Η εικόνα επιτυχίας που παρουσιάζει ο Κ. Μητσοτάκης για τη χώρα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τέλος της άτυχης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή σε μια καρότσα επειδή η αυτάρεσκη προηγούμενη κυβέρνηση δεν φρόντισε να της εξασφαλίσει αξιοπρέπεια στην αρρώστια και στο θάνατο.