Ο Σάκης Μουμτζής είναι celebrity-influencer του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Τον ανέδειξαν ο Άρης Πορτοσάλτε, συνομιλώντας μαζί του στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο Αδ. Γεωργιάδης δίνοντας του ρόλο καθηγητή στην “Ειδική Αγωγή” που διδάσκει αρχαία ελληνικά και ο “Φιλελεύθερος”–Liberal που τον έκανε τακτικό αρθρογράφο.

Ads

Πήγε τόσο καλά στην μετάδοση μίσους κατά του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε χώρο στην ιστορική εφημερίδα “Καθημερινή” κατακτώντας έτσι μια θέση στην ελίτ του δημόσιου λόγου.

Το βασικό του πλεονέκτημα ήταν ότι είχε νεανικό παρελθόν στην Αριστερά και έτσι του απονεμήθηκε το τεκμήριο της αξιοπιστίας από τους φανατικούς πολέμιους της κυβέρνησης Τσίπρα. Είχε γράψει βιβλία για τον εμφύλιο και την “κόκκινη βία” πριν γίνει αναλυτής της “βαρβαρότητας ΣΥΡΙΖΑ”. Είχε, δηλαδή, αγωνιστικό παρελθόν που του προσέφερε ένδοξο παρόν στη μάχη για να γίνει ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Δεν είναι πανεπιστημιακός ούτε έχει επιστημονικές περγαμηνές στο βιογραφικό του. Παρόλα αυτά αντιμετωπίστηκε σαν σπουδαίος διανοούμενος από το αντιΣΥΡΙΖΑ μπλοκ και του φορέθηκε ο μανδύας του υψηλού κύρους συγγραφέα.

Ads

Πλασαρίστηκε σαν μεταρρυθμιστής που πίεζε τη ΝΔ να προχωρήσει σε τομές για την πρόοδο της πατρίδας. Πάντα ορμητικός και πάντα προσηλωμένος στην ανάσχεση της ΣΥΡΙΖΑϊκής “αντικανονικότητας”.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά ξέφευγε σε υπερβολές, δηλαδή σε οπαδικού ύφους και περιεχομένου σχόλια κατά πολιτικών αντιπάλων. Αλλά οι εργοδότες του ποτέ δεν κάμφθηκαν από την κατακραυγή που προκαλούσε.

Έτσι φτάσαμε στις μακάβριες ειρωνείες για το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στον Έβρο από δάγκωμα σκορπιού. Ο Σάκης Μουμτζής πρωταγωνίστησε στη διάχυση δηλητηρίου, στη διάδοση fake news, στην ανακύκλωση ρατσιστικής κακίας.

Και όταν ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαίωσε τον θάνατο του κοριτσιού, φυσικά και δεν ζήτησε συγγνώμη. Γιατί δεν είναι ρεπόρτερ. Είναι διακινητής μίσους.

Να τον χαίρονται στην “Καθημερινή” και στο “Liberal”. Είναι με διαφορά ο καλύτερος στην αποστολή που έχει αναλάβει. Και θα έχει πολλή δουλειά μέχρι τις εκλογές… 

Το βιογραφικό του:

Ο Σάκης Μουμτζής γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο το 1971 και πήρε το πτυχίο της Νομικής το 1976. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο του Ρήγα Φεραίου, στη Σπουδάζουσα και στη συνέχεια στις γραμμές της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εσωτερικού μετέχοντας στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού “Αγώνας”. Από το 1980-2009 ασχολήθηκε επαγγελματικά με την οικογενειακή επιχείρηση. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

image